Langkau ke kandungan utama

Timewise Replenishing Serum C +E - Produk Mary Kay untuk Memutihkan Muka dan Awet Muda

Timewise Replenishing Serum C +E - Produk Mary Kay untuk Memutihkan Muka dan Awet Muda

Assalamualaikum dan hai. Bertemu lagi dalam entri terbaru arini. Pasti ramai tertanta-tanya tentang masalah wajah yang sering mereka hadapi lebih-lebih lagi time PKP ni. so, arini iema nak share Jawapan kepada semua persoalan anda. 

Soalan yang sering iema dapat:

1) iema....ada x serum untuk cerah??

2) iema....camne nak bagi muka cerah dan muda?

3) iema.... ada ke produk mary kay khas untuk pudarkan parut gelap jerawat?

4) iema...ada ke produk yang khas untuk awet muda dan cantik?


Jawapan iema: Timewise Replenishing  Serum C+E.  

Kenapa? 

Tahukah anda, kulit yang gelap dan nampak lebih berusia dari usia sebenar adalah disebabkan oleh tiada perlindungan pada waktu siang? disebabkan itulah, iema sarankan untuk anda lengkapkan rutin penjagaan wajah anda pada waktu isang dan malam. selain daripada memakai sunblock pada waktu siang, Kulit wajah anda memerlukan antioksidan yang tinggi untuk melindungi wajah daripada radikal bebas di persekitaran anda. 

Apekah itu Radikal Bebas? 

Radikal Bebas adalah Punca kepada muka anda nampk kusam, gelap dan lebih berusia dari usia sebenar. Mana datangnya radikal bebas ini? radikal bebas terdapat pada persekitaan anda seperti sinar uv terutamanya dari telefon bimbit, televisyen, lampu dan laptop. selain sinar uv, free radical juga terdapat pada asap kilang, asap rokok, asap kenderaan dan asap dari memasak. hasil terdedah dengan konsisten, kolagen pada wajah anda akan semakin berkurangan dan menyebabkan kulit nampak kusam, gelap dan tua. 






Apekah kaitan Free Radikal ini dengan kecantikan wajah kita? 






Free radical adalah atom yang tidak stabil. apabila tidak stabil, free radical akan mencuri atom untuk pastikan menjadi stabil. sebab itulah bila free radikal terdedah pada wajah anda, ia akan mencuri atom dari wajah anda dan menyebabkan kulit wajah anda tidak sihat dan rosak. hanya antioxidant yang bole melindungi kulit wajah anda daripada tindakan free radical ini. haaa... so nampak kan kepentingan antioxidant dalam skincare rutin kita? rugi kan x pakai. sebab setiap hari kulit kita terdedah pada free radikal. makanya, setiap harilah kulit akan rosak dan cepat tua. ha..jom start pakai Serum C+E sekarang! Kesian tau kulit kita, hari-hari kolagen semakin berkurangan. 




sekiranya anda berterusan tidak melindungi kulit anda, maka, kolagen pada wajah anda akan berkurangan sedikit demi sedikit sehinggalah anda akan terlihat garisan penuaan muncul pada wajah anda. bagaimana anda nak atasi masalah ini? sebab itulah wujudnya serum C+E untuk melindungi wajah anda daripada free radikal yang akan mnegurangkan kolagen anda setiap hari. disamping itu, serum C+E ini juga membantu untuk menghasilkan kolagen pada wajah anda. vitamic c+e yang akan berfungsi untuk penghasilan kolagen pada wajah anda. sekiranya anda tidak memakai serum c+ e ini, maka, kolagen anda tidak dapat dihasilkan. ini kerana, hanya vitamin c yang akan merangsang pengeluaran kolagen. vitmain c tidak bole dihasilkan oleh badan. oleh itu, anda memerlukan vitamin c dari luaran untuk membantu penghasilan kolagen yang berterusan. 



gambar rajah di atas menunjukkan perbezaan kolagen pada kulit orang muda dan orang tua. nampak jelas bukan? sekiranya kolagen pada wajah anda semakin berkurangan, maka, wajah anda akan kelihatan lebih berusia dari usia sebenar anda. nampak betapa pentingnya anda memakai Serum c+e ini?



BFF iema yang Terbaru adalah Mary KayTimewise Replenishing Serum C+E



Alhamdulillah iema da cuba pakai seminggu dan x sabar untuk share dengan anda betapa bestnya Serum C+E ini. Sebelum ini, mary kay telah keluarkan Serum c. Kini, Mary kay telah upgrade Serum C+E dan hasilnya sangat WOW dan POWERFULL! 

Kenapa Powerfull?

ok jom iema citer sikit. sebelum ini, Serum C Mary kay mneggunakan acai berry sebagai ramuan Utama. dan pada ketika itu, acai berry merupakan antioxidant tertinggi antara semua antioxidant. terkini, terdapat Penemuan Terbaru tentang antioxidant terbaik iaitu daripada Buah Amla. 


Buah Amla





Amla merupakan buah beri perubatan paling bernilai di india. ia juga sumber Vitamin C paling tinggi setakat ini, iaitu kuantiti antioxidan nya adalah 2 kali ganda lebih tinggi dari acai Berry. nampak x, pertemuan terbaru ini membuatkan mary kay menghasilkan Serum C+E dan mengambil masa berdekad untuk launch produk ini. yes, sangat lama bukan? ini kerana, mary kay menjalankan 500,000 kali ujikaji untuk memastikan kualiti dan kesan yang sangat mengagumkan kepada pengguna Serum C+E. 


Kacang MUJARAB : Kacang Pis Navy

Mary Kay memperkenalkan kajian baharu dalam acara sains jagaan kulit. Pada Skin of Color Society Symposyium, Mary Kay menunjukkan keberkesanan Krim sapuan Jagaan kulit yang mengandungi Ekstrak kacang pis navy untuk menangani melanogenesis. Paten ini melaporkan gandingan ini bole mengurangkan tompok kulit, pemudaran warna kulit atau jeragat.






Didalam Serum C+E, molekul Vitamin C yang tulen adalah sangat halus dan mudah bergerak untuk menyerap masuk ke dalam kulit. Manakala Vitamin E pula merupakan molekul yang besar dan akan bergerak perlahan untuk memasuki kulit dan menjadikan vitamin C lebih Stabil. Manakala, Vitamin C larut minyak pula membuatkan vitamin C tersebut meresap dengan lebih mudah ke dalam kulit yang sukar dicapai oleh molekul lain. Maka hasil Gabungan ketiga-tiga ciri ini membuatkan Mary kay Replenishing Serum C+E ini betol-betol memberikan kesan yang sangat Effective dan Berkesan. 






Cuba perhatikan gambar di atas. Susu soya yang terdedah VS Susu soya dilindungi dalam botol tertutup. Yang mana satu akan Tahan lebih lama apabila terdedah pada pencemaran luar? Semestinya yang dalam botol bukan? ini kerana, Mary Kay juga menggunakan konsep Encapsulated terhadap Vitamin C+E supaya lebih terlindung daripada pencemaran luar seperti Free radical. 




Apekah kebaikan dan kelebihan Replenishing serum C+E mary kay??

1) Menggalakkan pertumbuhan kolagen baru
2) Mengandungi ramuan yang sangat Powerful yang akan menyokong elastin kulit
3) Membantu untuk menegang & memontokkan kulit
4) Mengandungi Vitamin C tulen yang tinggi anti-oksida seperti Buah Amla.

Selain daripada menambah kolagen dalam kulit, Serum C+E juga adalah salah satu cara memutihkan muka. jika anda perhatikan, selepas memakai serum C ni, kulit nampak lebih cerah. Secara tidak langsung, serum C+E juga merupakan cara agar muka bercahaya atau nampak glowing.  Sekiranya anda mempunyai masalah parut gelap jerawat, Serum C juga merupakan salah satu cara menghilangkan parut jerawat di muka. 

Wahh.... lepas baca citer iema, mesti anda x sabar kan nak guna Serum baru ni? hihi. camtu la perasaaan iema lepas Mary kay keluarkan Serum Baru ni. Sebelum tu, anda kene tahu, adakah anda sesuai untuk gunakan Serum C ni?


Siapa yang SESUAI pakai Serum C+E

  • Kulit anda normal, kering, kombinasi dan berminyak
  • Anda tiada masalah jerawat aktif
  • Anda mencari Produk yang bole merangsang pengeluaran Kolagen 
  • Anda mencari produk yang bole mencerah dan awet muda
  • Berumur 20 tahun ke atas
  • Mencari Produk yang bole hilangkan Parut gelap Jerawat
  • Inginkan Kulit yang anjal
  • Inginkan memudarkan garis-garis halus penuaan
Bagaimana cara pakai Serum C+E?

Anda bole pakai Serum C+E ini selepas Langkah Menyegar. Sekiranya anda x pasti susunan yang tepat dalam rutin penjagaan harian anda, bole lantik iema sebagai Beauty Consultant anda. Iema akan menjaga Kecantikan Kulit anda sehingga betol-betol cantik, cerah dan muda. 

Jika anda mencari penyelesaian kepada semua masalah diatas, anda boleh amalkan secara konsisten Serum C+E ni pagi dan malam. Anda akan berasa sangat puas Hati dengan hasil yang dirasai. Tidak perlu lagi untuk anda minum kolagen atau mendapatkan suntikan botoks. Tidak perlu lagi menderita untuk segala suntikan vitamin C. Dengan hanya konsisten pakai Serum C+E sahaja, anda dapat ape yang anda idamkan!

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

      1-Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
      2-Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
      3-Guarantee 90 hari. Jika ada masalah, juz inform je
      4-Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.  
      5-Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna

Tunggu ape lagi??? kolagen anda makin berkurangan tuuuuu... jom dapatkan Serum C+E untuk tambah kolagen anda & kekal cantik dan muda! 😍😍😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant   Pencapaian Iema dalam Mary Kay (2017-2020) Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yang penuh dengan jerawa

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.     Punca dan Cara Atasi Jerawat  Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan  Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka . Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay!  J  ***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL????? Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan! Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Gambar Skinvigorate Brush Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nm