Skip to main content

mary kay timewise replenishing serum c testimoni dan review

Timewise Replenishing Serum C - Produk Mary Kay untuk Memutihkan Muka dan Awet Muda

Assalamualaikum & hai. Bertemu kembali di entri yang baru. Arini iema akan share persoalan yang selalu iema dapat sepanjang menjadi Beauty Consultant  Mary Kay.

Soalan popular:

1) sis, ada x produk mary kay supaya awet muda dan cantik??
2) sis, umur saya da semakin tua, agak2 ada x produk mary kay yang sesuai dengan umur saya???
3) sis, ada x serum yang fungsi sama macam cucuk botoks?
4) sis, ada x produk mary kay untuk tambah kolagen??

Jawapan iema sebagai Beauty Consultant: 


ye, ada sis. Timewise Replenishing Serum C lah jawapannya!

haa... ni la tajuk yang akan iema jelaskan arini. Best x tajuk ni??? hihi. op koz la BEST kan... sebab lumrah sebagai seorang wanita untuk tampil kekal cantik & muda 😍😍

Sebelum iema bercerita dengan lebih lanjut, adakah anda tahu, kenapa semakin bertambah usia...semakin tua/ kendur kulit kita??
cara agar awet muda dan cantik
Berdasarkan gambar di atas, jika kita lihat, semakin bertambah usia, semakin berkurangan kuantiti kolagen. Akibatnya, kulit nampak lebih tua, kendur dan banyak garis penuaan.

Tahukah anda, kolagen tidak boleh dihasilkan oleh badan??  sebab itulah ramai wanita di luar sana yang suka mengambil minuman kolagen, dan suntikan botoks untuk menambah kolagen dalam kulit. ini kerana, selain daripada badan tidak menghasilkan kolagen, kolagen juga bole berkurang disebabkan oleh faktor radikal, habuk dan kotoran di persekitaran kita. Sebab itulah kita memerlukan bekalan yang berterusan untuk mengekalkan kandungan kolagen dalam kulit.

Apekah kebaikan dan kelebihan serum C mary kay??

1) Menggalakkan pertumbuhan kolagen baru
2) Mengandungi ramuan yang dikenal pasti menyokong elastin kulit
3) Membantu untuk menegang & memontokkan kulit
4) Mengandungi sumber asli Vitamin C yang tinggi anti-oksida seperti kakadu plum dan camu-camu

kebaikan serum c mary kay


Satu kajian telah dijalankan, berikut adalah keputusan daripada penggunaan Serum C 


mary kay timewise replenishing serum c testimoni

cara agar muka bercahaya

Gambar di ats menunjukkan penampilan Tua sekiranya Kolagen dalam kulit berkurangan. Tetapi, sekiranya kolagen ini ditambah pada usia tua, kulit akan lebih anjal seperti usia muda. Best kan???
mary kay serum c before and afterGambar testimoni mary kay serum C SEBELUM dan SELEPAS

Selain daripada menambah kolagen dalam kulit, Serum C juga adalah salah satu cara memutihkan muka. jika anda perhatikan, selepas memakai serum C ni, kulit nampak lebih cerah. Secara tidak langsung, serum C juga merupakan cara agar muka bercahaya atau nampak glowing.  Sekiranya anda mempunyai masalah parut gelap jerawat, Serum C juga merupakan salah satu cara menghilangkan parut jerawat di muka. 

Siapa yang SESUAI untuk pakai Serum C ni???

1)  Berumur 24 taon ke atas
2)  Fokus untuk anti- penuaan
3) Tiada masalah jerawat yang serius
4) Mempunyai garis-garis halus penuaan
5) Kulit normal, kering & kombinasi
6) Inginkan kulit anjal
7) Inginkan kulit awet muda dan cantik
8) Inginkan kulit yang cerah & putih
9) Menghilangkan parut jerawat di muka
10) Inginkan muka yang Glowing

Jika anda mencari penyelesaian kepada semua masalah diatas, anda boleh amalkan secara konsisten Serum C ni pagi dan malam. inshaallah anda akan berasa sangat puas ati dengan hasil yang dirasai. Tidak perlu lagi untuk anda minum kolagen atau mendapatkan suntikan botoks. Tidak perlu lagi menderita untuk segala suntikan vitamin C. Dengan hanya konsisten pakai Serum C sahaja, anda dapat ape yang anda idamkan!

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

      1-Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
      2-Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
      3-Guarantee 90 hari. Jika ada masalah, juz inform je
      4-Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.  
      5-Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna

Tunggu ape lagi??? kolagen anda makin berkurangan tuuuuu... jom dapatkan Serum C untuk tambah kolagen anda & kekal cantik dan muda! 😍😍😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain



Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.


Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.

Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT S…

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!
Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!
Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!
Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD ata…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?

Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini.

Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semak…

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
Tiada jerawat yang seriusKelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

Dah tau ma…

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review

TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream - Produk Mary kay untuk Hilangkan Eye Bag dengan Berkesan! Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? 😖😖😖 
okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan.



Jom kita tengok struktur kulit mata kita:


Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.
Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 
Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:
👀 eyebag…