Skip to main content

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni and review

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review

Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜– 

okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan. 

Jom kita tengok struktur kulit mata kita:



Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.

Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 

Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:

πŸ‘€ eyebag / mata sembam



πŸ‘€dark circle/ lingkaran gelap bawah mata


πŸ‘€ garis halus / kedutan



Apakah punca kepada sume masalah di atas?

Salah satu sebab adalah cara penjagaan mata yang tidak sempurna.. Cuba anda renung semula, bagaimana anda jaga bahagian mata anda??? 

πŸ‘€adakah anda guna pencuci muka untuk mencuci bahagian mata sekali???
πŸ‘€adakah anda menggunakan skincare seperti moisturiser/mask/toner di bahagian mata sekali??
πŸ‘€adakah anda memakai eye cream???

Seperti yang iema jelaskan di atas, kulit bahagian mata adalah 3kali lebih nipis berbanding kulit pada permukaan muka yang lain. Maka, kulit di bahagian mata ni lebih sensitif berbanding bahagian muka yang lain. Untuk penjagaan yang sempurna, bahagian mata perlulah menggunakan pembersih khas untuk mata & krim mata. 

Jika anda menggunakan pencuci muka untuk membersihkan mata, maka bahagian mata anda akan jadi lebih kering, lama kelamaan, garis2 halus penuaan akan muncul lebih awal dari sepatotnya. Pastikan anda menggunakan semua skincare seperti pencuci, moisturiser, toner, mask dan serum anda 1 inci dari mata. Elakkan area mata ye!

Cara cucian mata yang tidak sempurna menyebabkan mata anda nampak lebih tua dan menggalakkan penuaan yang cepat. eeeiiiiiii.... x takot ke??? kalo boleh iema nak lambatkan penuaan, bukan nak cepatkan. 😟😟😟

Untuk cucian mata, iema galakkan anda menggunakan Produk Mary Kay yang khas untuk mata iaitu,  Oil Free Eye Make Up Remover Mary Kay


Oil free eye make up remover ini sesuai untuk membersihkan kotoran area yang sensitif seperti bibir dan mata. 




Gamba di atas menunjukkan penggunaan Oil free eye make up remover. Ia sangat mudah digunakan. Hanya 1-2 kali lap, segala kotoran dapat ditanggalakn dengan pantas!! best kan??? 😍😍 xperlu nak tonyoh mata banyak kali untuk hilangkan segala mascara/ eye liner/ eye shadow. 

Cara cucian mata yang betul adalah dengan membersih 1 hala sahaja, iaitu dari hujung ekor mata ke arah batang hidung. Elakkan gosok mata berulangkali kekiri dan ke kanan. ini kerana, ia akan membuatkan mata kita lebih cepat muncul garis halus. Sekiranya anda tidak menggunakan sebarang eye shadow/ maskara, anda wajib membersihkan bahagian mata anda. Ini kerana, segala kotoran/ habuk/ bedak terkena bahagian mata. Maka, wajib bersihkan dengan sempurna. 




Jika anda lihat, oil free eye make up remover ni ada 2 lapisan. 
πŸ‘‰ Lapisan atas: Dimetikone
πŸ‘‰ Lapisan bawah : Air

Sebelum digunakan, hendaklah goncang dahulu supaya campuran ni sebati. Jika anda perhatikan nama produk ni adalah Oil Free, maksudnya, bebas minyak. Anda hendaklah menggunakan pencuci mata yang bebas minyak untuk mengelakkan minyak tersumbat dalam liang pori area mata dan menyebabkan milia seed. 



Soalan popular: Adakah oil free eye make up remover ni bole digunakan untuk mencuci mekap area pipi/ bahgaian muka yang lain selain mata dan bibir???

Jawapan saya: Tidak boleh. Sebab kajian yang dijalankan, hanya membuktikan bahawa oil free eye make up remover ini sesuai pada bahagian mata dan bibir sahaja. 

Alright! done cara mencuci mata dengan sempurna, sekarang jom kita tengok Produk Mary Kay untuk mata panda, dark circle, mata sembam, dan kedutan.  Cream mata ini akan mengatasi semua masalah mata. 





 Mary Kay Timewise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream

Apakah Kebaikan Eye Renewal ini???
πŸ‘€ Mengatasi mata sembam/ eye bag
πŸ‘€ Mengatasi dark circle/ lingkaran gelap
πŸ‘€ Mengatasi garis2 halus penuaan/ kedutan di bahagian mata


Mary kay eye renewal cream before dan after 

Jika anda mencari produk mary kay dan cara hilangkan eye bag, cara hilangkan dark circle, cara hilangkan mata panda, produk mary kay eye cream  ini lah jawapannya . 


Testimoni untuk cara hilangkan eye bag dengan cepat. 



Gamba di atas ini adalah cara pemakaian eye cream yang betul. Sebelum anda memakai eye cream ni, pastikan mata anda telah dibersihkan dengan oil free eye make up remover. So segala kotoran telah dibersihkan dengan sempurna. 

Soalan popular: Kalau sy x cuci menggunakan oil free eye make up remover bole x??

Jawapan saya: Boleh. tapi..... eye cream yang anda gunakan tidak dapat meresap dengan effective kerana ada kotoran yang tidak dibersihkan sekaligus menghalang eye cream dari meresap ke dalam mata, maka anda tidak akan nampak keberkesanan produk. So, membazir kan??? cara yang betul adalah, cuci mata menggunakan oil free eye make up remover terlebih dahulu, kemudian baru lah menggunakan eye cream ini. So, anda akan nampak keberkesanan eye cream ni. 😎

Cara penggunaan eye cream: 
πŸ‘‰Picit eye cream sebesar saiz beras sahaja
πŸ‘‰Ratakan pada mata, gunakan massager di hujung eye cream untuk mengurut bahagian mata dari arah dalam ke arah luar/ekor mata. 
πŸ‘‰Pastikan sehala sahaja. Anda bole massage berulang kali secara sehala. 
πŸ‘‰ Pakai 2 kali sehari, pagi dan malam

Sekiranya anda mencari produk  mary kay untuk hilangkan dark circle, hilangkan mata panda, cara hilangkan eyebag dan dark circle, maka Eye Renewal Cream ni sangat advance Formulanya & sangat Berkesan! 😍😍😍 Tunggu ape lagi??? Jom Amalkan cara penjagaan mata yang sempurna dengan 2 produk sahaja dari Mary Kay:

πŸ’“ Oil Free eye make up remover
πŸ’“ Eye Renewal Cream

Tunggu ape lagi??? Proses penuaan berlaku hari2 setelah umur kita mencapai 24 tahun ke atas. Jika anda tidak melambatkan proses penuaan tersebut, mata anda akan nampk lebih tua seiring dengan usia anda.  Jika anda jaga mata dari sekarang, anda akan nampak lebih MUDA dari usia. Percayalah!!

Sebab orang akan lihat mata anda dahulu...dari mata, orang bole agak umur anda.... jika mereka nampak mata anda cantik, mereka akan terkejut jika anda bagi tahu usia sebenar anda. Tapi... jika mereka lihat mata anda yang mempunyai dark circle, sembam, banyak garis halus, mereka akan expect anda sudah berusia.. sedih kan?? 😒😒

psstttt.. umur iema dah nak masuk 30 an. tapi majority yang jumpa iema mesti akan teka umur iema 25 taon. Happy kan dengar lagi muda~~~ sebab iema jaga mata iema dengan sempurna! cuba anda pergi depan cermin dan senyum lebar2.... ada nampak garis halus kat ekor mata x??? ada garis halus bawah mata x???? kalo da ada, nak buat ape??? 

so!  jom start pakai eye cream & cuci mata dengan oil free make up remover! 


Ingin dapatkan konsultasi lebih lanjut dengan iema?? Jom wasap jeee....   
Konsultasi Tip Top dan TERBAIK akan iema berikan! 😘😘😘

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
http://iemamk.wasap.my/
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammaramkbeauty
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain



Popular posts from this blog

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay Anda mencari cara memutihkan muka??? Dun worry, mary kay ada skincare khas yang focus untuk mencerah & memutihkan muka secara SELAMAT. Produk Mary Kay untuk memutihkan muka adalah melacep. Tahukah anda, warna kecerahan maksima wajah kita sampai secerah mana??? Dinding?? Kapur?? πŸ˜†πŸ˜†

Hihi… meh iema citer sikit ye.. kecerahan kulit wajah kita paling maksima adalah secerah warna kulit pada bahagian dada kita. So, janganla berangan nak putih macam mat salleh…. Tengok kecerahan bahagian dada anda ye. Jika da capai kecerahan yang sama, so tu lah kecerahan maksima anda. 
**** so bole compare sendiri punya kecerahan ye, sebab setiap individu berbeza  😁
Ape berlaku jika anda pakai produk dalam masa seminggu da putih melepak! Alamak, dengar pon takot!😱😱😱😱 Abis lapisan kulit anda di buang begitu sahaja…. Pastu start la muka jadi merah2…..pedihhhhh kalo kene cahaya matahari… ha, sebab ape???? Sebab kulit anda da menipisssss… last sekali, t…

MARY KAY SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH REVIEW AND TESTIMONI

Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush Testimoni dan Review Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!

Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!


Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye:
Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!

Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD atau BLACKHEAD.

S…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY &BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?
Jawapan saya: Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. 
Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semakin si…