Skip to main content

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant

Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?

Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini.

Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).

1)    Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita

cara daftar ahli mary kay



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semakin sihat & cantik. So, betullah proses yang berlaku dalam skincare mary kay ni, yes! Bukan produk sepantas 2 hari kulit mulus & putih. 

Ambil masa juga untuk merawat kulit kesan daripada pakai produk yang kita xtahu sama ada ada kajian atau tidak. Setelah join, Mary kay barulah iema tau yang kulit kita ni ada 5 lapisan. 1 lapisan ambil masa 28 ari untuk dirawat. So bila 5 lapisan, average 5 bulan untuk merawat betol2 sempurna. Alhamdulillah, iema puas ati sangat dengan skin sekarang. Berbunga2 hati tiap kali tengok cermin. pssstt.. pastikan skincare anda lengkap ye. bukan hanya pakai pencuci & pelembap sahaja. πŸ˜™πŸ˜™

kelebihan ahli mary kay

cara jadi ahli mary kay

Gambar terkini, July, 2018. Nampak x perubahan kulit iema semakin sihat, cantik & Glowing!! Dulu mesti nak pakai beauty camera, sekarang xperlu. Sebab da yakin dengan kulit sendiri. J

So, ni lah Sebabnya.. bukan sahaja dapat beli produk dengan harga yang murah, tetapi iema dapat ILMU setiap produk yang iema beli. ILMU tu yang mahal. Kalau dulu, masuk Watson/guardian berejam2 dok belek nak beli yang mana satu untuk kulit. P dalam mary kay, setelah anda join ahli, anda akan dapat 1 website bawah nama anda sendiri. Dalam website tu sangat lengkap berkaitan info setiap produk mary kay. Best kan????

2    2)   Dapat pakai produk International dengan harga yang Murah & Berbaloi

Ni lah sebab utama iema join member. Nak MURAH!! Lumrah kan kalo kita suka dapat harga yang murah lagi2 produk yang berkualiti tinggi nih. Anda bole dapat 30-40% less tau. Banyak kan??? Bole jimat beratus ringgit kalo join ahli ni.  

Keterujaan iema join MK ni makin membara bila dpt tau mcm2 PROMO ntok New Member… ya Allah! Bestnyeeeeeeee….. rasa nak guling2 sebab ad promo smpi 50% less. Dah la promo skincare & mekap. Sbb Promo tu valid  1-2 bulan pertama jeee.. so rugiiii sgt kalo x grab promo tu kan.. harga member pon bole dpt max 40% je kot… so mmg wajib grab larhh! Sejak grab promo tuuuuu… sume skincare & mekap iema tukar dari brand A, B, C, D ke Mary Kay sahajaaaa…. Dulu ntah papeeee..sume jenis brand ada. Haha.. bedak pakai brand A, lipstick pakai brand B, mascara pakai brand C.. dll pon gitu laaahhh.. lps jmp MK nihhh.. xde campur2 brand lain dah… sume MK jeeee,, start dari pencuci, pelembap, mask, toner, day cream, bedak, lipstick.. ha sebuuuttt jeee ape.. sume MK hokeyyyy.. nmpk x KESETIANku ituuuuuu…. Kiki. Dah jatuh cinta tergolek2 dgn produk MK nihhh, nk buat cmne kannnn…. Lagi lah bila join member, dapat MURAH! So jimattt duit ioollss yg x bekerja nihhh.. hihi.

3  3)  Menjana Extra INCOME

Sebut sal xkeje nihhhh.. tau x, dgn MK bole dapat INCOME??? Ha… ni nak cter nihhhh… time iema join tuuu.. iema x tau sgt pon sal buat INCOME nih… pastu, yg BESTnyeee, tiap bulan ada HADIAH BEST tau! P ada syarat2 die.. dsbbkn iema x keje, iema nk la GRAB hadiah2 yg ditawarkan… sbb dgn hadiah tu lah iema dapat pakai produk MK secara FREE tau! Best sgt2!!!. Ha, tapi sbb nak dptkn HADIAH tuuu.. iema kene start sharing berkaitan produk MK ngn org lain. 

Time mula2 tu xtau pape.. sampai la g kelas ESRS (Essential Step To Reach Success). Ha sudah kelas ape plak tuuuu.. kiki. Tu la kelas yg mula2 MK bagi ntok kenalkan ape itu MARY KAY….iema join kelas ni bulan yg sama time join member… p kene bayar RM50 lah…sekarang rm47 jee.. da xde gst kan. Hihi.. tapiiiiii… sgt2 berbaloi tauuuuu.. SEBAB dlm kelas tu lah terbukak mata iema yg MK ni bole buat INCOME!. Oh, tidak! MK da bagi peluang sebenarnyeee..so??? iema gunakan PELUANG tuuuu… nk try btol ke bole buat INCOME dgn MK??? Bukan setakat dpt tahu bole jana INCOME, p mcm2 lagi ILMU yg sangat berguna tau. Yg lagi Bestnyeeee.. balek dari kelas tu dpt Voucherrrrr…. RM200 kowt….. ape lagiii.. iema bli PROMO dgn vocher laaa… ha nmpk x JIMAT kat situuuu... Best ke Best sgt???
daftar ahli mary kay

Kelas ESRS (Essential Step To Reach Success) saya no 8 dari kanan berdiri :)
jadi ahli mary kay

Gamba iema no 2 dari kiri yang duduk. Sekarang iema da jadi Mentor pula untuk mengajar ESRS kelas ni. So, sape2 yang berminat nak belajar dengan iema bole jumpa disini. Hihi

Nampak x perubahan yang iema dapat selepas setahun dengan Mary kay?? J iema start mengaja genap setahun selepas join ahli.


4) Membina Kerjaya dalam Mary Kay

Untuk pengetahuan anda, dalam Mary kay pon ada kerjaya tau. 


cara menjadi ahli mary kay

iema membina kerjaya di mary kay dari seorang beauty cosultant sahaja. kemudian iema masuk kelas yang dianjurkan oleh company untuk move up career dalam mary kay. kiranya, kalau kita kerja tetap, kita naik pangkat. ha...gittewww.. p kita bole naik pangkat bila2 yang kita nak & bila2 yang kita suka, nak cepat?? nak lambat?? kita yang tentukan sendiri. xde lah nak kene tunggu bos tu pindah/ meninggal baru kita dapat naik pangkat. dalam mary kay, kita yang tentukan pangkat kita sebagai ape. best kan??

selama iema join mary kay setaon 7 bulan ni, iema da dapat INCOME yang tetap tiap bulan. bukan setakat income dari gaji tetap,  tapi income dari sale juga. so dalam mary kay, kita bole dapat 2 sumber income. best kan??? income tetap shj dah RM X, XXX + income dari sale RM X, XXX. so total 2 income dari mary kay tuh RM XX,XXX. best kan??? kadang2 bila time iema rajin gaji tetap tu bole jadi RM XX, XXX. hihi.. xcampur dengan income dari sale lagi... fuhhh!!!!  kalo kerja tetap, rajin camne pon, gaji sama jeee kannnn.... so, itu lah bezanya! 

4   5)    Dapat menyimpan tetap setiap bulan tanpa berkira-kira

Ehem…ehemm… anda menyimpan x dari gaji setiap bulan??? Kalo dapat simpan, banyak x?? kalo rasa nak banyak, join la ahli mary kay, seriously anda akan dapat menyimpan banyak sangat! J Alhamdulillah dengan mary kay, iema da ada simpanan RM XX, XXX. Insha allah, doakan iema semoga dipermudahkan urusan pembelian rumah dengan menggunakan duit dari hasil mary kay J best kan??? 

Dengan join ahli, anda bole capai ape yang anda impikan dalam hidup ini. Nak bagi duit kat mak & ayah pon x rasa berkira2 tau. Apetah lagi nak belanja adik beradik. cakap je nak ape??? akak belikan.. cewaaah! kalo xde duit extra, memang diam je lah... xde nye nak bawak adik beradik / family g jalan2 / makan luar. Seronok kan kalo dapat berbakti ngn mak, ayah dan adik beradik. 

Nak tunggu sampai bila baru kita nak berjasa kepada mak & ayah??? sedangkan kita sedar yang mak & ayah bersusah payah membesarkan kita sehingga lah kita besar & berjaya. ape yang kita minta dulu, mereka akan usaha tunaikan, tapi sekarang.... ada anda tanya mereka ape yang mereka mahukan??? ada anda tanya?? atau anda takot nak tanya?? sebab anda tahu, anda x mampu untuk tunaikan??? so dengan income Mary kay ni lah iema rasa x berkira nak hulur duit pada mak & ayah tiap2 bulan. alhamdulillah dapat berjasa dengan mak & ayah selagi mereka hidup. 


5  6)   Melancong ke luar Negara dengan layana Kelas Pertama

Sepanjang setahun 7 bulan ni, iema pernah merasa pelancongan mewah bawah syarikat mary kay ke Hangzhou China pada December 2017. Time ni musim winter tauuu… berbulus2 baju iema pakai. Dah la x pernah melancong ke luar Negara. Tetiba dapat melancong PERCUMA tau!! Hotel 5 bintang, makan di restoran top 10 di Hangzhou, dapat tengok theater yang paling popular di Hangzhou. Masha allah, layanan yang sangat istimewa. Alhamdulillah, bersyukur sangat dapat merasa. Kalau pergi bercuti sendiri, konfem carik hotel bajet jeee.. hihi nak jimat kos kan.. p kalo ngn mary kay, jao berbeza sekali. Ditanggung semua. Bawak diri jeeee.. J
menjadi ahli mary kay


Airport Hangzhou, china. Alhamdulillah, iema adalah Top 444 dari 60,000 beauty consultant di Malaysia. Hanya 444 orang sahaja yang layak melancong ke Hangzhou ni. J

bisnes mary kay

 Tour guide group iema. Sangat friendly. Banyak sejarah Hangzhou yang die cerita. Best sangat dengar. J
pengalaman bisnes mary kay

Besar teramat theater ni. Top theater di Hangzhou, china.


menjadi ahli mary kay


Pemandangan West Lake pada waktu malam. Banyak lagi pemandangan yang cantek2! Ada 500+++ gambar iema ambil di Hangzhou ni J

Percutian pada tahun 2018, iema dapat naik Cruise mewah! Ya allah, syukur sangat dapat merasa naik. Kalo nak naik sendiri memang xlah. Hihi. Dari port Klang --- Phuket --- Penang – Port Klang,


bisnes dengan mary kay


Besar kan cruise nih… mary kay sewa 1 kapal cruise ni hanya untuk kami sahaja. Ada 7 negara yang terlibat. Iaitu, Malaysia, Singapore, Taiwan, Filipina, Korea, New Zealand, Dallas. Kalau pergi Trip ngn Mary Kay nii.. kerjanya shoping ajee.. tengok lah bertapa penuhnya tangan ngn hasil shoping πŸ˜‚πŸ˜‚. Iema juga adalah antara TOP 800 wakil dari 70,000 orang beauty consultant di Malaysia.


Nampak x muka happy dok ber “Me Time” atas cruise tuh.. dahla FREE! Mewah plk tu… 

pengalaman bisnes mary kay


Ha ni mengada nak buat photoshoot kat depan pool atas cruise tuh.. hihi.



Nampak x keseronokan menghayati angin sepoi2 & pemandangan dari ats cruise nih J

Insha allah, bulan oktober 2018 ni iema akn bercuti di Avani Gold Coast, Sepang. Doakan iema Berjaya untuk Challenge ke Korea bulan oktober ni juga J

7) Hadiah 

okeyh.. citer pasal hadiah....... iema x tahulah berapa banyak hadiah dah dapat. sampai husband tanya, banyak nyee dapat hadiah.... iema senyuuum je lah.. dah company nak bagi hadiah, terima je lah. free je kan?? 😁😁😁 setiap bulan dapat hadiah, setiap 3 bulan dapat hadiah. mane x penuh rumah dengan hadiah. beg Luggage da ada 2 buah, Beg mekap ada lebih 10, beg sandang, tote, swarovaski, dll. banyak sangat. xbole nak sebut satu2 kat sini. yang penting Diamond ring setiap tahun dapat😍😍😍. banyak kan hadiah iema??  πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


iema tunjuk gambar hadiah yang paling mahal je ye!  πŸ˜‚πŸ˜‚ alhamdulillah syukurr taon lepas, 2017 iema dapat sebentuk diamond ring Brand De Gem!!. tahun ni akan menerima 2 bentuk lagi cincin berlian Brand Wah Chan! . alhamdulillah, syukur sgt2! xpernah mimpi nak pakai cincin berlian ni. selalu pakai cincin emas je.. harga pon baru ratus2. dengan mary kay, dapat merasa diamond ring harga beribu2 tapi secara percuma sahaja. best kan??? 😍😍😍

8) Konvo 

anda pernah konvo??? yes, iema pon pernah konvo degree di UIA. mary kay pon ada konvo tau. konvo mary kay lebih meriah!! sebab anda akan pakai jubah merah + topi merah & naik pentas dan bergambar.. nampak merah menyala sume seperti semangat yang membara2! 



bergamba dengan mak. mak & ayah sanggup datang dari Johor nak tengok iema konvo Mary kay nih. 😍😍

9) Masa yang FLEXIBLE dengan Family

jika dulu, iema adalah seorang suri rumah yang tiada income, tapi sekarang, Alhamdulillah, suri rumah berjaya yang mempunyai Income bulanan 5 angka. jika iema bekerja tetap, x mungkin iema ada banyak masa dengan family. mungkin hanya malam sahaja bole jumpa suami & anak. sepanjang hari hanya jumpa dengan rakan sekerja/ orang luar. alhamdulillah, dengan mary kay, iema bole manage masa dengan cara iema sendiri, bila nak bekerja, bila nak abiskan masa dengan family dan bila masa untuk diri sendiri. xperlu punch card awal pagi, bersesak2 atas jalan raya ke tempat keje.. hanya punch card di rumah sahaja, bole keluar buat kerja mary kay time xsesak dan tentukan 4 jam sahaja sehari untuk kerja.

kerana iema dah diajar oleh Mary kay, kene utamakan sesuatu perkara mengikut keutamaan:

Pertama: Tuhan iaitu Allah
Kedua: Family
Ketiga: Kerjaya iaitu Mary Kay

jika iema bekerja tetap, mungkin family paling terakhir. sedih kan? tapi alhamdulillah, dengan Mary kay, family yang nombor 2 penting 😊😊


UPDATE SEPTEMBER 2018 - MARY KAY SEMINAR


Alhamdulillah, Seminar 2018 ni lebih banyak naik turun pentas untuk menerima anugerah 😍😍😍😍

1) Silver Rose Achiever
2) Golden Rose Achiever
3) Mentor Level 1
4) Special Luncheon 
5) Diamond Ring Personal Sale
6) Diamond Ring Sharing
7) Double Star Achiever

Alhamdulillah, iema mendapat Diamond Ring kedua & ketiga pada seminar 2018 ni.  Diamond ring pertama adalah tahun 2017 iaitu tahun pertama iema dalam mary kay. Alhamdulillah syukur! xpernah bermimpi pon nak pakai Diamond Ring sampai 3 bentuk kat jari. Dengan Mary Kay, sume bende bole TERCAPAI. Kawan iema pernah buat sebijik sama bentuk dengan Diamond Ring Mary kay bagi, harga die hampir 7ribu. Masha Allah... kalo beli dengan duit sendiri mmg xtau bila boleh dapat. Dengan Mary Kay, FREE2 jeeee... sape xnak kan??? πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±


UPDATE OKTOBER - KOREA TRIP - TOP 130 Star Director

tadaaaa...... iema kat Seoul, Korea uollss... ohemgiii.. xpernah bermimpi nak g sini tauuu 😭😭😭😭. disebabkan iema adalah Salah seorang Star Director di Malaysia.. iaitu seramai 130+ Director sahaja yang layak ke Korea daripada 1000 orang Sale Director di Malaysia. 

Alhamdulillah dapat merasa Percutian Mewah ke Korea!! I lOve Mary Kay πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—dapat pakai Hanbok Korea! Dapat pergi tengok cara pembuatan Kimchi & Seaweed!! Dapat makan makanan Korea di Restoran Mewah & Popular! Best gilerrrr! Dah la FREE! 😍😍😍😍




Nami Island......... yes! i'm there! xpernah berangan pon tauuu nak sampai Nami island tuuuu.. tempat pengambaran citer Winter Sonata tuuuuu.. lepas tu iema dibawa untuk pergi Petik Epal dari ladang epal tauuuuu.. then makan Epal fresh2 lepas petik dari ladang tuuuu.... ya ampuuunnnn.. rasa epal korea ni manissssss sangat & sangat rangup!! πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

iema RECAP semula ape yang iema da dapat dengan Mary Kay

πŸ’“Income bulanan 5 angka 
πŸ’“Kerjaya sebagai Sale Director
πŸ’“Simpanan masa depan 
πŸ’“Hadiah bulanan & tahunan
πŸ’“Cincin Berlian setiap tahun
πŸ’“Perlancongan Mewah setiap tahun
πŸ’“Flexible time

Kenapa anda perlu memilih iema untuk daftar ahli??

1) iema akan masukkan anda dalam Group Khas yang iema ketuai untuk anda belajar tentang produk Mary kay dengan lebih terperinci. Segala persoalan bole diajukan dalam group tersebut. anda akan dapat jawapan yang cepat dalam group tersebut

2) iema akan bimbing dengan lebih terperinci jika anda ingin serius dalam mendapatkan Extra Income dalam Mary Kay

3) iema akan consult terperinci ape yang kulit anda perlukan untuk menjadi lebih sihat & cantik.

NAK TAHU APA BENEFIT YANG ANDA BOLEH DAPAT????

1. Sekiranya achieve points, anda boleh beli product dengan harga diskaun. Di mana anda boleh mendapat keuntungan runcit (30%-40%)

2. Monthly Ordering Bonus (MOB) yang merupakan FREE GIFT  berupa produk percuma dari Mary Kay.

3. New Consultant Bonus Program (NCB) iaitu satu program konsisten untuk perunding kecantikan baru selama 150 hari. Anda akan menikmati produk bonus secara percuma.

4. Ladder of Success Program (LOS). Merupakan program insentif yg direka untuk menggalakkan semua BC mencapai matlamat jualan peribadi secara konsisten. Merupakan FREE GIFT dari Mary Kay spt Hadiah Ekslusif

5. Team Building Program. FREE GIFT dari Mary Kay sekiranya anda recruit new members.

6. Hostess Program iaitu menarik pelanggan anda ke Program Tuan Rumah Mary Kay dan mereka boleh mendapat FREE Mary Kay Hostess Gifts or products.

7. Free education dimana anda berpeluang memasuki RED JACKET UNIVERSITY (RJU) dan di hargai pada hari Convocation

7. Free education di dalam dan di luar negara.

8. Overseas trip yang ditaja sepenuhnya.

9. Commission from our recruitment.

10. Recognition & hadiah2 menarik dr company.

11. Hadiah sekecil sebentuk Cincin berlian sehingga sebesar kereta Toyota Camry (Pink Car)

Haaa… best x dengar kisah iema berkenalan dgn MK?? Hihi.. macam2 bende seronok akan menjadi memori & kenangan.  kalo uolls BERMINAT, meh PM iema, iema explain lbey detail… tunggu ape lagi??? rugi tau kalau lambat2. banyak yang anda terlepas nanti. Iema akan bimbing anda bagaimana iema buat mary kay sehingga dapat semua yang iema cerita nih. Nak berjaya, kene belajar rapat dengan orang yang dah berjaya. Insha allah semoga kita sama2 berjaya dalam mary kay. amiin! 😘😘😘

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammaramkbeauty
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.


Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.

Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT S…

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!
Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!
Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!
Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD ata…

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
Tiada jerawat yang seriusKelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

Dah tau ma…

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan. Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! J 
***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL?????
Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurnaBerpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan x dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan aja cara ag…