Langkau ke kandungan utama

Review dan Testimoni Oil Free Hydrating GEL Mary Kay OFHG

 Assalamualaikum & hai. sihat ke tuuuu? hihi. haaa.. entri kali ni iema nak share tentang Supplement Paling Popular di Mary Kay iaitu, Oil Free Hydrating Gel, atau pon biasanya lebih mudah disebut sebagai OFHG


Video: Kebaikan OFHG Oil Free Hydrating Gel Mary Kay

Oil Free Hydrating Gel

iema adalah Pengguna TEGAR OFHG. Rahsia Kulit cantik Terbongkar! 😱


Ape itu OFHG? dalam mary kay, ofhg ini telah dikategorikan sebagai supplement tambahan kepada Rutin Asas penjagaan wajah. 

aik?? Mary kay pon ada supplement ke? untuk makan ke?? eh! eh! bukan untuk makan tau.... Tapi... untuk apply kat muka la dear. hihi. 

haaaa.. jom iema kupas dengan lebih detail ya!. 


Jom dengar Apa Kata SAINTIS Mary Kay:

" Agen pelembap dalam rangkaian penjagaan kulit Mary Kay adalah penting untuk membekalkan lembapan yang diperlukan oleh kulit. sesetengah wanita mungkin memerlukan beberapa hidrasi tambahan pada waktu-waktu berlainan, dan itulah sebabnya Mary Kay menyediakan produk-produk yang dirumus khas untuk meningkatkan hidrasi kulit" 


ha..... faham ke tuuuuu baca kata-kata saintis kat atas ni? hihi

dengan kata mudah, Kulit kita sebenarnya tampil lebih halus dan sihat sekiranya kita memberikan lembapan tambahan yang cukup pada wajah kita. sama juga situasi seperti kita ambil Multivtamin untuk Kesihatan kita....sebelum kita ambil multivitamin, kebiasannya badan akan rasa cepat letih dan mudah penat. Tetapi, bila kita dah ambil Multivitamin, badan dapat bekerja dengan lebih lama dan kurang penat. ha... nampak x fungsi Supplement pada diri kita. ia adalah PILIHAN, kalau x ambil bole, TAPI, bila kita ambil...kita akan dapat Kelebihan yang memberikan banyak Faedah / Kebaikan dalam diri kita. So, janganlah berkira-kira untuk invest dalam Rutin Harian kita. :) 

Soalan yang biasa iema dapat:

" Saya da pakai pelembap.... Perlu ke saya nak ambil Supplement seperti OFHG ni?"

Jawapan iema:

Waaah! Bagos! Sebab dah pakai lembapan dalam rutin harian. ok, cuba anda cek, adakah lembapan anda mencukupi? haaa.. bagaimana kita nak tahu lembapan yang kita pakai ni dah mencukupi? Cuba cek kulit wajah anda depan cermin..... adakah kulit anda nampak lebih halus???? lebih lembut??? lebih cerah??? aik... kenapa kene rasa 3 tu? ha.... itulah tanda-tanda kulit anda cukup lembapan. Setiap kulit adalah berbeza, mungkin si A pakai pelembap sahaja, dia da rasa mencukupi... tapi... si B....walaupon dia memakai lembapan, Tetapi.... dia berada di persekitaran yang berhawa dingin dan menyebabkan Lembapan mudah hilang.... haaa.... disinilah keadaaan dimana anda memerlukan pelembap tambahan pada wajah anda.   Jelas??? :) 




Apakah faktor-faktor yang membuatkan anda memerlukan Lembapan tambahan? 

  • Suhu
  • Kelembapan 
  • Usia
  • Hormon
Cuba anda cek antara Keempat- empat faktor di atas... anda ada yang mana? sekiranya anda ada salah satu faktor di atas, maka, disarankan anda untuk START mulakan rutin supplement tambahan anda iaitu OFHG. Pakar-pakar telah mengesyorkan lembapan optimum untuk semua jenis kulit agar kulit lebih lembut, lebih halus dan tampil lebih muda. 

Apakah yang akan berlaku Sekiranya Lembapan tidak mencukupi pada kulit wajah?

Proses Penuaan Berlaku awal sekiranya Kulit kurang Lembapan


Semakin usia meningkat, lembapan semulajadi akan berkurangan. Disinilah bermulanya garis-garis halus penuaan di wajah anda. Atas banyak faktor, kulit menjadi semakin Kurang lembapan dan Penuaan berlaku dengan Segera. Sekiranya anda tidak mengambil langkah awal, wajah akan nampak lebih berusia daripada umur anda. 

Soalan:

"iema......kulit saya berminyak.... perlu ke saya pakai OFHG ni?"

Jawapan iema:

Yes! Teramat PERLU!. kenapa??? Minyak dan lembapan adalah dua perkara yang berbeza. Kulit berminyak juga boleh kehilangan lembapan dan menjadi kulit kering. iema dah jumpa banyak kulit yang berminyak, tetapi lembapan sangat kurang gara-gara tidak memakai lembapan. ramai yang berasa tidak selesa untuk memakai moisturiser. mereka berasa muka akan lebih berminyak dan melekit bila apply moisturiser. haaaa..... kat sinilah anda perlukan ilmu untuk Memilih Moisturiser yang sesuai dengan kulit anda. in kerana, anda perlu memilih produk yang bole membalancekan Minyak dan juga Lembapan. Hasilnyaaaa, anda akan berasa lebih selesa bila anda apply. 

Bila anda apply OFHG ini, anda akan rasa sangat selesa dan nyaman... sebab rasa sejukkkkkkk.... Seriusssss BEST! .. sebab... iema pon apply ofhg ni untuk kawal minyak & lembapan pada wajah iema. 


Minyak wajib dikawal sekiranya anda tidak mahu kewujudan Jerawat pada wajah anda. Jerawat akan muncul sekiranya minyak tersumbat pada liang pori anda. Disinilah menunjukkan betapa pentingnya kawalan minyak dan lembapan Seiring. 

Testimony OFHG


Jom kita tengok.... Mary Kay Oil Free Hydrating Gel ingredients...

1) Dimethicone: Memperbaiki penampilan kulit supaya lebih lembut dan licin

2) Ekstrak teh hijau : Merupakan antioksidan yang akan melindungi kulit dari sebarang radikal bebas dari persekitaran dan terkenal dengan ciri-ciri yang mampu menenangkan dan melegakan Kulit. 


Sekiranya anda mempunyai kulit yang berjerawat dan merah-merah, bahan Oil Free Hydrating Gel Mary KAY ini bole melegakan kemerahan pada wajah anda. 



Siapakah yang Sesuai pakai?

Sekiranya anda mempunyai kulit jenis Normal, Kombinasi dan Berminyak. 



Testimony Oil Free Hydrating Gel



Untuk mengetahui lebih jelas cara pakai Oil Free Hydrating gel, bole refer dan wasap iema, ini kerana iema perlu cek rutin penjagaan wajah anda yang terkini dan susun semula urutan yang betol. 

Nak tahu Harga Oil Free Hydrating Gel??? Jom dapatkan Konsultasi dulu. sebab x semua kulit Sesuai. so pastikan kulit anda Sesuai dulu, barulah anda pakai. Jadilah pengguna yang Bijak dan Pengguna yang jimat. :) 

Ramai dah pakai OFHG ni dan kulit semakin cantik Setiap hari. Anda? Jom Start pakai Sekarang! 😉


Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

1- Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
2 - Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
3 - Guarantee 90 hari. Jika ada masalah, juz inform je
4 - Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.
5 - Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna
Tunggu ape lagi??? jom wasap iema, lagi cepat Bertindak, lagi cepat dapat hasil yang diidamkan! 😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammarabeautyofficial
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant   Pencapaian Iema dalam Mary Kay (2017-2020) Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yang penuh dengan jerawa

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.     Punca dan Cara Atasi Jerawat  Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan  Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka . Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay!  J  ***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL????? Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan! Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Gambar Skinvigorate Brush Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nm