Langkau ke kandungan utama

Mary Kay Foundation

Assalamualaikum & hai! 😍 mesti anda mencari-cari foundation Terbaik untuk kulit anda bukan? ha. entri kali ni iema nak share sedikit Review Mary Kay Liquid Foundation Timewise 3D. yes! tentang foundation yang iema memang jatuh chentaaaaaaa 3000x!. hihi..sebab ini adalah Foundation Terbaik yang iema ada. 

  

Video Iema :Tips Memilih Foundation & Kebaikan Foundation Timewise 3D Mary Kay

Mary Kay Liquid Foundation Timewise 3D Matte 30 ml


Kenapa iema suka sangat dengan Foundation Mary Kay ni??? sebab foundation mary kay Teramat RINGAN! seriusssss! sumpah! ringan tauuuu... rasa Wow!!! bila sapu kat muka iema ni. 

sebab sebelum ini iema pernah pakai foundation dari watson/ guardian..hihi...rasa dia memang rasa macam letak something kat atas muka ni ha.. ha.. so nampak beza foundation brand lain dengan foundation mary kay? 

Gambar iema pakai Foundation Timewise 3D Luminious Wear


Ape lagi keistimewaan foundation mary kay ni? semestinya effect dia! fuh...!! Terkini mary kay keluarkan foundation terbaru iaitu foundation timewise 3d yang menggantikan foundation lama. ape beza Foundation mary kay yang baru ni? Foundation timewise 3D lebih ringan dan ia adalah Mary Kay medium coverage foundation.

Selain itu, terdapat teknologi intelli-match tau dalam foundation timewise 3D ni.    haaa. ape plak tu?? hihi..  intellimatch teknologi ini telah membantu ramai pengguna untuk mengetahui warna yang lebih sepadan dengan kulit mereka. Selepas iema apply foundation timewise 3d ini, iema rasa terkejot sgt2! sebab?? warna foundation yang iema sapu sepadan dengan warna kulit iema. lepas apply satu muka, rasa perasan cantik sorang-sorang tau! seriussss! tu review iema selepas apply foundation timewise 3d ni. rasa wow & sangat teruja! tetiba rasa extra cantik dengan foundation timewise 3d ni. xcaya? ha... kene cuba tau! 

Foundation timewise 3D juga ada 2 jenis formula iaitu foundation timewise 3D matte dan foundation timewise 3D luminious. 

Mary kay matte wear vs luminous-wear

haaaa.. ape beza 2 jenis formula ini? kalau ikotkan kulit wajah kita ada beberapa jenis betol? ada yang kulit normal, kering, kombinasi dan berminyak. Mary Kay telah memformulasikan foundation mengikut jenis kulit tau! sebab itulah bila iema pakai foundation ikot jenis kulit yang betol, effect dia sangat wow!! 

Mengikut formula foundation timewise 3D:

Foundation Mary Kay Timewise 3D Matte: Khas untuk kulit kombinasi / Berminyak



Foundation Mary Kay Timewise 3D Luminious: Foundation terbaik untuk kulit Kering

Kulit iema adalah jenis kombinasi, iaitu, hidung ada minyak sikit je, pipi & dagu iema rasa normal / biasa sahaja. so....iema decide untuk memilih foundation timwise 3D luminious. 

fuhhh! effect dia sangat cantek sebab ada glowing effect. sebenarnye iema suka effect glowing tau... hihi.. so, kalau anda suka effect glowing, anda bole plih luminious. kenapa Effect dia Glowing? sebab dalam foundation luminious ni ada extra moisturiser tau. sebab itulah, iema nampak kulit iema lebih lembap dan glowing. serius cantik!! 

sekiranya kulit anda normal/ kering anda bole memilih foundation 3D Luminious untuk effect yang lebih cantek. ini kerana, kulit kering akan kelihatan kusam  & kesat sekiranya tidak memakai foundation yang mempunyai extra moisturiser. Sebab itu lah Foundation Luminious direka khas untuk anda yang mencari foundation kulit kering.

Sekiranya kulit anda berminyak, anda dah cuba bermacam-macam foundation & menyebabkan bedak anda bercapuk, iema suggest anda memilih foundation timewise 3D matte. ini kerana, foundation timewise 3d matte khas untuk kulit berminyak. Ia akan mengawal minyak pada wajah anda. anda pasti senyuuuuum sampai ke telinga bila da apply foundation ni. hihi...

Kebaikan foundation timewise 3D juga mempunyai rumusan anti penuaan. haaaa... ni la foundation yang iema mencari-cari tau. sebab iema seorang yang takot pakai mekap.... takot muka jadi lebih tua dari usia. bila iema dapat tahu Foundation timewise 3D ni mengandungi Age Minimize 3D Complex iaitu, resveratrol, Vitamin B3 dan sejenis Peptida anti penuaan. iema rasa happy dan xrisau dah. hihi

Apa Kelebihan foundation timewise 3D Mary Kay ini?

1) Kulit terus kelihatan lebih sihat, anjal dan muda

2) Foundation timewise 3D Matte dapat mengawal kilatan minyak selama 12 jam

3) Foundation timewise 3D Luminious dapat mengekalkan lembapan selama 12 jam

4) Kelebihan Foundation Mary Kay ini melembutkan garisan dan kedutan halus serta meliputi sebarang celaan, liang kulit, lingkaran dan tompok gelap disamping menjadikan warna kulit lebih sekata. 






Nak tahu code Foundation timewise 3D? 



Masih keliru untuk tentukan code & jenis warna kulit foundation anda? Jom! iema BANTU anda pilih warna code yang sesuai dengan kulit anda. 😍 

Wah....ramai da start pakai Foundation Timewise 3D mary kay... JOm cantik sama-sama! 😍

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

1- Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
2 - Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
3 - Guarantee 90 hari. Jika ada masalah, juz inform je
4 - Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.
5 - Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna
Tunggu ape lagi??? jom wasap iema, lagi cepat Bertindak, lagi cepat dapat hasil yang diidamkan! 😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammarabeautyofficial
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain




Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant   Pencapaian Iema dalam Mary Kay (2017-2020) Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yang penuh dengan jerawa

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.     Punca dan Cara Atasi Jerawat  Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan  Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka . Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay!  J  ***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL????? Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan! Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Gambar Skinvigorate Brush Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nm