Skip to main content

Posts

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni and review

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜– 
okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan. 
Jom kita tengok struktur kulit mata kita:


Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.
Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 
Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:
πŸ‘€ eyebag / mata sembam


πŸ‘€dark circle…

mary kay timewise replenishing serum c testimoni and review

Mary Kay Timewise Replenishing Serum C Testimoni and Review Assalamualaikum & hai. Bertemu kembali di entri yang baru. Arini iema akan share persoalan yang selalu iema dapat sepanjang menjadi Beauty consultant  Mary Kay.

Soalan popular:

1) sis, ada x produk mary kay cara agar awet muda dan cantik??
2) sis, umur saya da semakin tua, agak2 ada x produk mary kay yang sesuai dengan umur saya???
3) sis, ada x serum yang fungsi sama macam cucuk botoks?
4) sis, ada x produk mary kay untuk tambah kolagen??

Jawapan iema sebagai Beauty Consultant: 

ye, ada sis. Timewise Replenishing Serum C lah jawapannya!

haa... ni la tajuk yang akan iema jelaskan arini. Best x tajuk ni??? hihi. op koz la BEST kan... sebab lumrah sebagai seorang wanita untuk tampil kekal cantik & muda 😍😍

Sebelum iema bercerita dengan lebih lanjut, adakah anda tahu, kenapa semakin bertambah usia...semakin tua/ kendur kulit kita??

Berdasarkan gambar di atas, jika kita lihat, semakin bertambah usia, semakin berkurangan k…

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! J 



***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰
Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL?????

Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI???
Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurnaBerpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan x dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan aja cara agar muka tidak berminyak.  Sebagai kesi…

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay Anda mencari cara memutihkan muka??? Dun worry, mary kay ada skincare khas yang focus untuk mencerah & memutihkan muka secara SELAMAT. Produk Mary Kay untuk memutihkan muka adalah melacep. Tahukah anda, warna kecerahan maksima wajah kita sampai secerah mana??? Dinding?? Kapur?? πŸ˜†πŸ˜†

Hihi… meh iema citer sikit ye.. kecerahan kulit wajah kita paling maksima adalah secerah warna kulit pada bahagian dada kita. So, janganla berangan nak putih macam mat salleh…. Tengok kecerahan bahagian dada anda ye. Jika da capai kecerahan yang sama, so tu lah kecerahan maksima anda. 
**** so bole compare sendiri punya kecerahan ye, sebab setiap individu berbeza  😁
Ape berlaku jika anda pakai produk dalam masa seminggu da putih melepak! Alamak, dengar pon takot!😱😱😱😱 Abis lapisan kulit anda di buang begitu sahaja…. Pastu start la muka jadi merah2…..pedihhhhh kalo kene cahaya matahari… ha, sebab ape???? Sebab kulit anda da menipisssss… last sekali, t…

MARY KAY SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH REVIEW AND TESTIMONI

Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush Testimoni dan Review Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!

Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!


Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye:
Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!

Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD atau BLACKHEAD.

S…