Skip to main content

Mary Kay Botanical Effects Testimoni And Review

Testimoni Mary Kay Botanical Effects dan Review

Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
  1. Tiada jerawat yang serius
  2. Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK
Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

cara kenali kulit
Kenali kulit anda
 anda xpasti??? bole dapatkan konsultasi percuma dari iema yer!
Siapa yg SESUAI menggunakan set Botanical Effect ini??
  • Sume peringkat umur
  • Ada masalah jerawat/ tiada masalah jerawat
  • Yang inginkan kulit sihat
Apa yang ada dalam set Botanical Effect ni??
  1. Pencuci: mencuci kotoran/habuk/mekap pada permukaan luar kulit
  2. Freshen: membersih kali kedua selepas mencuci, menyegar, mengecilkan pori
  3. Mask: menanggalkan sel kulit mati, mengelakkn muka kusam
  4. Hydrate/moisturizer: mengawal kelembapan kulit secara seimbang
Tips penjagaan wajah yang betul?

Ini adalah urutan untuk penjagaan wajah secara asas:
Pencuci à mask ( seminggu 3 kali) à freshen à hydrate

Iema akan terangkan cara cuci muka yang betul. J  pastikan anda cuci muka dengan menggunakan “beauty finger”… haaa… ape plak “beauty finger” nii???? Hihi..jom belek jari anda.. jari anda ada 5 kan??? Haaa.. ada yg x ckup 5 ke?? Kiki.. gurau je.. okeyh, so, untuk mencuci muka, anda hanya perlu menggunakan 3 jari sahaja, iaitu, jari tengah, jari manis & jari kelingking. Kenapa kita x bole guna jari telunjuk & ibu jari??? Kan lagi lajuuuu cuci muka, cepat siap!!

Heee…. Cuba anda cubit peha anda sekarang….. haa… sakit x???? cuba cubit guna beauty finger… mane lagi sakit??? Op kozla guna ibu jari & jari telunjuk lagi sakit kan??? Sebab ape??? Sebab tekanan yg dikenakan adalah sangat KUAT! So, kalo muka anda kene cucian yg bertekanan kuat, ape akan terjadi???? Haaa….mula lah garis2 halus muncul! Muka cepat kendur.. nak x???? waaaaaaaa… mestilah xnak kan???, TUA SEBELUM USIA?? Oh NO!!! so, jom praktik cuci muka guna beauty finger! X susah ponnn.. J  selamat wajah kita dari garis halus penuaan.

Beauty Fingers
inilah beauty fingers yg disebut2 tuuu...

Bagaimana pula cara menggunakan freshen secara betul??

Pastikan anda spray freshen pada kapas bukan direct pada wajah. Jika anda spray direct pada wajah, anda xkan Nampak sisa2 kotoran yang telah dibersihkan oleh freshen. Sshhhhhh…. Sbb dulu iema pernah spray direct kat muka, so mmg xnmpk la kesan die. Sebab cara pakai dah salah. Jika anda pakai cara yang betul, anda akan Nampak fungsi freshen ni adalah sebagai mencuci kali kedua, menyegar & mengecilkan pori anda.

gambar spray freshen pada facial cotton.
Bagaimana pula cara memakai mask secara betul??

Jika anda memakai mask, pastikan anda biarkan mask anda 10-15 minit sehingga kering. Elakkan bahagian mata ya! Selepas itu, basahkan sedikit mask anda, gosok secara perlahan seperti anda scrub muka. Time nil ah, segala sel2 kulit mati anda ditanggalkn… haaa… so lepas pakai mask, muka anda akan kelihatan lebih CERAH tau! BEST sangat2!  Jika anda mempunyai jerawat, elakkan area tersebut, jgn scrub jerawat anda. Hanya bilas seperti biasa. Jika anda scrub jerawat anda, jerawat anda makin merah & sakit & bertambah teruk.

cara pakai mask yang betul.
Bagiamana pula cara memakai hydrate secara betul??

Tidak perlu kuantiti yang banyak. Hanya letakkn 5 dot kecil sahaja pada wajah, dan ratakan 1 muka. jika kulit anda berminyak 1 muka, anda perlu memakai formula 3 untuk kawal keseimbangan minyak pada wajah anda. Formula 3 adalah salah 1 cara menghilangkan minyak  di muka, selain daripada set Clearproof. Memakai hydrate F3 juga adalah cara agar muka tidak berminyak. Jika kulit anda jenis kering 1 muka, anda bole memakai formula 1 ntok seimbangkan kelembapan wajah anda. Sekiranya kulit anda jenis kombinasi, iaitu, berminyak hanya di t zone, normal/kering area pipi, anda bole menggunakan formula 2.

cara apply hydrate, sapu dari bawah ke ats.
Adakah kulit BERJERAWAT SESUAI menggunakan product botanical Effect???
YES! Sesuai! Tetapi jika anda mempunyai masalah jerawat yg serius, bole dapatkan konsultasi ngn iema. Iema akan consult yg TERBAIK untuk anda! J

Jika cara pemakaian skincare anda betul & teratur, inshaAllah, hasilnya juga sgt2 memuaskan!










*** gambar2 testimoni penggunaan botanical effect secara konsisten

wow!!! kulit mereka dah sihat & bebas jerawat. anda bila lagi???? nak tunggu ape lagi??? jom contact iema sekarang! iema bantu anda bagaimana cara mencantikkan muka... . iema akan aja juga cara untuk hilangkan jerawat di muka dengan produk mary kay. 😍😍😍 see u!

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
http://iemamk.wasap.my/
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammaramkbeauty
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

Popular posts from this blog

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay Anda mencari cara memutihkan muka??? Dun worry, mary kay ada skincare khas yang focus untuk mencerah & memutihkan muka secara SELAMAT. Produk Mary Kay untuk memutihkan muka adalah melacep. Tahukah anda, warna kecerahan maksima wajah kita sampai secerah mana??? Dinding?? Kapur?? 😆😆

Hihi… meh iema citer sikit ye.. kecerahan kulit wajah kita paling maksima adalah secerah warna kulit pada bahagian dada kita. So, janganla berangan nak putih macam mat salleh…. Tengok kecerahan bahagian dada anda ye. Jika da capai kecerahan yang sama, so tu lah kecerahan maksima anda. 
**** so bole compare sendiri punya kecerahan ye, sebab setiap individu berbeza  😁
Ape berlaku jika anda pakai produk dalam masa seminggu da putih melepak! Alamak, dengar pon takot!😱😱😱😱 Abis lapisan kulit anda di buang begitu sahaja…. Pastu start la muka jadi merah2…..pedihhhhh kalo kene cahaya matahari… ha, sebab ape???? Sebab kulit anda da menipisssss… last sekali, t…

MARY KAY SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH REVIEW AND TESTIMONI

Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush Testimoni dan Review Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!

Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!


Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye:
Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!

Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD atau BLACKHEAD.

S…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY &BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?
Jawapan saya: Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. 
Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semakin si…