Langkau ke kandungan utama

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.

  
Punca dan Cara Atasi Jerawat
 Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka? Haaaa… iema akan bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! 


***gambar dahi iema berjerawat dulu 😰😰

Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. 
Psssstttt.. JERAWAT xboleh hilang tau. Tapi bole dikawal~~~~.. so bagaimana nak KAWAL?

Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT? Haaa… tau ke? cmne JERAWAT TERJADI?
  1. Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yang tertinggal dalam liang pori yang tidak dibersihkn dengan sempurna
  2. Berpunca daripada minyak berlebihan yang terperangkap dalam liang pori dan tidak dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan terangkan cara agar muka tidak berminyak. 
Kesimpulannya, JERAWAT adalah berpunca dari cara cucian yang tidak bersih sama ada daripada sisa kotoran/habuk/mekap/minyak.

Anda dah tau PUNCA terjadinya jerawat kan??? Sekarang jom kita tengok bagaimana nak KAWAL JERAWAT pula J

  1. Kawal pengeluaran MINYAK yang BERLEBIHAN. 
Anda ada JERAWAT? Cuba rasa kulit anda, pasti BERMINYAK..Betol x??J  sebab JERAWAT & MINYAK tidak bole dipisahkan, jika kulit anda jenis BERMINYAK.. 1 je masalah yang akan anda dapat, iaitu JERAWAT.  Tapiiiiii…. Ada baiknyeee kulit berminyak niii… sebab garis halus lambat keluar tauu… so muka anda Nampak awet muda J best kannn??? Yang kurang bestnyeeee Cuma masalah JERAWAT jeeeee.. hihi.. ada juga yang ada jerawat ni kulit kering, kalau ada, bole rujuk iema tros, iema akan consult Special untuk anda yang kulit kering ye J

Bagaimana cara agar muka tidak berminyak?
  1. a) SET CLEARPROOF SKINCARE.
Apa yang ada dalam set ni?
  • Pencuci: membersihkan kotoran & membuang minyak berlebihan
  • Moisturizer: mengekalkan kelembapan & mengawal minyak pada wajah
  • Serum: memastikan liang pori sentiasa bersih & mengawal kilatan pada wajah
  • Charcoal mask: umpama magnet yang akan menarik kotoran & minyak berlebihan
  • Acne Spot: mengecutkan jerawat yang sedia ada
  • Toner: membersih kali kedua selepas mencuci & menyegarkan wajah

***gambar set clearproof

Jika anda lihat pada setiap fungsi CLEARPROOF SET, semua regimen akan mengawal minyak berlebihan & sekaligus dapt mengawal pengeluaran JERAWAT.

Nak tau x mane yg jadi feveret iema??? Ada 2 yg iema x miss pakai walaupon JERAWAT da kurang…. Iaitu serum clearproof & charcoal mask. Haaaa… nak tau x sebab ape??? Sebab charcoal mask ni best teramat… mask ini tarik minyak macam magnet tau… p iema hanya pakai area dahi jeeee… sebab dahi je yang banyak minyak… tu yg JERAWAT suka kuar kat dahi je..hihi. time ada jerawat yang banyak area dahi tuuuu, seriously Nampak beza makin kurang! Happy teramat time tu.. teros xtinggal pakai sampai la sekarang..

Haaa.. yang serum tu sebenarnya bole elak jerawat muncul tau.. nak tau bagaimana? Sbb serum ni akan pastikan liang pori anda bersih. Apabila liang pori bersih, semestinya jerawat xnak tumbuh kan….so muka pon BEBAS JERAWAT! BEST kan??? J biasanya kalau jerawat nak keluar pon, mesti kecik2 jeeee.. sebab da pakai serum kan.. p jarang la kua jerawat lepas pki serum nih.. tu SEBAB UTAMA iema x tinggal pakai serum nih.. hihi.. lebih baik MENCEGAH dari MERAWAT kan….. J  kalo da ada jerawat tuh… adoiiiiii, nak hilangkan parut gelap lagiii.. abis mukaaaa berparut2. Huuuuu. So, amalkan lah 2 ni… charcoal mask & serum, serious BEST sgt2!

** gamba iema pakai charcoal mask kat dahi, customer pakai seluruh muka sebab muka berjerawat

anda perasan x, ada bintik2 putih pada charcoal mask atas ni??? ha.. tu lah tindak balas charcoal mask dengan minyak berlebihan & jerawat anda. Seronok rasa, sebab abisss mati sume bakteria & segala kotoran dan minyak berlebhan ditarik oleh charcoal mask.

Psssssttt……..pastikan anda consult dengan iema dulu ye,untuk pastikan kulit anda betol2 sesuai dengan set ni. Sebab ape???? Iema akan tengok dari segi umur, jenis kulit, product history dan lain2 lagi.

Untuk dapatkan kulit sihat dengan Mary Kay, anda perlu dapatkan konsultasi yg TEPAT. Konsultsi salah, kesan pon salah tau. so hati-hati. 







*** gamba testimony set clearproof

alhamdulillah, berkat kesabaran yang tinggi, kulit yang berjerawat serius bole dirawat sehingga sihat dengan mengikut konsultasi yang betul 😍😍

2) Cuci muka dengan BERSIH & SEMPURNA

Anda cuci muka masih menggunakan jari? Haaa… bersih ke guna jari yang rata tuuuuu.. agak2 menjangkau x kotoran dlm liang pori yg bulat ke dalam tuh??? Mesti la kurang bersih kannnn..  kalau x bersih… agak2 bole mengundang JERAWAT x???? mestilah BOLEH. Bagaimana nak dapatkan cucian yang BERSIH? Haaa,,, iema suggest anda guna Skinvigorate Brush! Seriously BERSIH sangat2 tau! Masa mula2 iema pakai skinvigorate brush nih, muka lembuuuuuttttt.. pastu dalam masa sebulan tuh nampak lebih CERAH….. happynyeeeee rasa! Sebab ape???? Sebab kulit lebih bersih, xde la nampak KUSAM dah! So, iema recommend sgt2 anda pakai brush nih… baru lah muka bersih.. so xdela mengundang JERAWAT!



**** gamba skinvigorate brush. fuhh!! best teramat! muka BERSIH sgt2!



Feveret Beauty Tools iema supaya Cucian BERSIH


Haaa… jelas kannnnn bagaimana cara agar muka tidak berminyak sekaligus bole mengawal jerawat di muka.  Juz konsisten je pakai ape yang iema da suggest atas tadi. inshaAllah sgt2 membantu anda kawal minyak & JERAWAT! jom! tunggu ape lagi???? xkan nak biarkan jerawat tumbuh di muka setiap hari??? 😱😱😱 meh pm iema, untuk iema bantu anda selesaikan masalah jerawat anda.. iema akan bimbing sampai muka anda bebas jerawat & lebih sihat 😘😘😎😎

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain


Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant Pencapaian TERBARU iema pada Seminar Malaysia & Singapore 2021 Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yan

MARY KAY Skinvigorate Sonic Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Sonic Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Hai, bertemu lagi di entri terbaru kali ini. Iema akan share tentang Beauty Tools yang sangat disukai oleh ramai penduduk Malaysia, iaitu Skinvigorate Sonic .  Dah dengar & tengok video Youtube iema di atas?   Ha.. lebih jelas kan iema cerita dalam bentuk video? ok, Jom tengok gambar beauty Tools ni dulu… ha….ni la gambar Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Skinvigorate Sonic vs Skinvigorate  Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nampk KUSAM ??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer! Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD atau BLACKHEAD. Sape kat sini ada masalah whitehead/blackhead ni?? Majority sume ada! Melainkan uollss da g