Skip to main content

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.

Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! 

***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰
Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL?????

Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI???
  1. Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna
  2. Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan x dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan aja cara agar muka tidak berminyak. 
Sebagai kesimpulannye, JERAWAT adalah berpunca dari cara cucian yg x bersih sama ada daripada sisa kotoran/habuk/mekap.

So, anda da tau PUNCA terjadinya jerawat kan??? Sekarang jom kita tengok cmne nak KAWAL JERAWAT pula J

  1. Kawal pengeluaran MINYAK yg BERLEBIHAN. 
Anda ada JERAWAT??? Cuba rasa kulit anda, konfem BERMINYAK! Betol x??J  sebab JERAWAT & MINYAK x bole dipisahkan, kulit anda jenis BERMINYAK?? 1 je masalah yg akan anda dapat, iaitu JERAWAT! Tapiiiiii…. Ada baiknyeee kulit berminyak niii… sbb garis halus lambat keluar tauu… so muka anda Nampak awet muda J best kannn??? Yg x bestnyeeee Cuma masalah JERAWAT jeeeee.. hihi.. jarang yg ada jerawat ni kulit kering, kalo ada, bole rujuk iema tros, iema akan consult Special untuk anda yg kulit kering ye J

So, cmne cara agar muka tidak berminyak???
  1. a) SET CLEARPROOF SKINCARE.
Apa yg ada dlm set ni??
  • Pencuci: membersihkan kotoran & membuang minyak berlebihan
  • Moisturizer: mengekalkan kelembapan & mengawal minyak pada wajah
  • Serum: memastikan liang pori sentse bersih & mengawal kilatan pada wajah
  • Charcoal mask: umpama magnet yg akan menarik kotoran & minyak berlebihan
  • Acne Spot: mengecutkan jerawat yg sedia ada
  • Toner: membersih kali kedua selepas mencuci & menyegarkan wajah

***gambar set clearproof

Jika anda lihat pada setiap fungsi CLEARPROOF SET, semua regime akan mengawal minyak berlebihan & sekaligus dapt mengawal pengeluaran JERAWAT.

Nak tau x mane yg jadi feveret iema??? Ada 2 yg iema x miss pakai walaupon JERAWAT da kurang…. Iaitu serum clearproof & charcoal mask. Haaaa… nak tau x sebab ape??? Sebab charcoal mask ni best gilerrrrr… die tarik minyak mcm magnet tau… p iema hanya pakai area dahi jeeee… sebab dahi je yg bnyk minyak… tu yg JERAWAT suka kuar kat dahi je..hihi. time ada jerawat yg banyak area dahi tuuuu, seriously Nampak beza makin kurang! Happy teramat time tu.. teros xtinggal pakai sampai la sekarang..

Haaa.. yg serum tu sebenarnya bole elak jerawat kua tau.. nak tau cmne??? Sbb die pastikan liang pori kita bersih. So kalo liang pori bersih, op koz la jerawat xnak tumbuh kan….so muka pon BEBAS JERAWAT! BEST kan??? J biasanya kalo jerawat nak kua pon, mst kecik2 jeeee.. sbb da pakai serum kan.. p jarang la kua jerawat lepas pki serum nih.. tu SEBAB UTAMA iema x tinggal pakai serum nih.. hihi.. lebih baik MENCEGAH dari MERAWAT kan….. J  kalo da ada jerawat tuh… adoiiiiii, nak hilangkan parut gelap lagiii.. abis mukaaaa berparut2. Huuuuu. So, amalkan lah 2 ni… charcoal mask & serum, serious BEST sgt2!

** gamba iema pakai charcoal mask kat dahi, custimer pakai kat muka sebab muka berjerawat

anda perasan x, ada bintik2 putih pada charcoal mask atas ni??? ha.. tu lah tindak balas charcoal mask dengan minyak berlebihan & jerawat anda. Seronok rasa, sbb abisss mati sume bakteria & segala kotoran dan minyak berlebhan ditarik oleh charcoal mask.

Psssssttt……..pastikan anda consult dengan iema dulu ye,untuk pastikan kulit anda betol2 sesuai dengan set ni. Sebab ape???? Iema akan tengok dari segi umur, jenis kulit, product history dan lain2 lagi.

Untuk dapatkan kulit sihat dengan Mary Kay, anda perlu dapatkan konsultasi yg TEPAT.






*** gamba testimony set clearproof

alhamdulillah, berkat kesabaran yang tinggi, kulit yang berjerawat serius bole dirawat sehingga sihat dengan mengikut konsultasi yang betul 😍😍

2) Cuci muka dengan BERSIH & SEMPURNA

Anda cuci muka masih menggunakan jari ke?? Haaa… bersih ke guna jari yg leper tuuuuu.. agak2 menjangkau x kotoran dlm liang pori yg bulat ke dalam tuh??? Mesti la x kannnn.. so kalo x bersih… agak2 bole mengundang JERAWAT x???? mestilah BOLEH! So??? Cmne nak dapatkan cucian yg BERSIH???? Haaa,,, iema suggest anda guna Skinvigorate Brush! Seriously BERSIH sgt2 tau! Masa mula2 iema pakai skinvigorate brush nih, muka lembuuuuuttttt.. pastu dlm masa sebulan tuh nmpk lebih CERAH….. happynyeeeee rasa! Sbb ape???? Sebab kulit lebih bersih, xde la nmpk KUSAM dah! So, iema recommend sgt2 anda pakai brush nih… baru lah muka bersih.. so xdela mengundang JERAWAT!
Testimoni Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush
**** gamba skinvigorate brush. fuhh!! best teramat! muka BERSIH sgt2!

Haaa… jelas kannnnn bagaimana cara agar muka tidak berminyak sekaligus bole mengawal jerawat di muka.  Juz konsisten je pakai ape yang iema da suggest atas tadi. inshaAllah sgt2 membantu anda kawal minyak & JERAWAT! jom! tunggu ape lagi???? xkan nak biarkan jerawat tumbuh di muka setiap hari??? 😱😱😱 meh pm iema, untuk iema bantu anda selesaikan masalah jerawat anda.. iema akan bimbing sampai muka anda bebas jerawat & lebih sihat 😘😘😎😎

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain


Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.


Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.

Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT S…

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!
Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!
Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!
Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD ata…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?

Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini.

Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semak…

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
Tiada jerawat yang seriusKelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

Dah tau ma…

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review

TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream - Produk Mary kay untuk Hilangkan Eye Bag dengan Berkesan! Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? 😖😖😖 
okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan.



Jom kita tengok struktur kulit mata kita:


Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.
Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 
Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:
👀 eyebag…