Skip to main content

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat

Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.



Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.





Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT SEMAKIN PUDAR. Itulah fungsi Melacep. Best kann???

Kenapa 8 bulan nampak perubahan begitu??? untuk pengetahuan anda, kulit kita mempunyai 5 lapisan. 1 lapisan mengambil masa 28 ari untuk untuk diperbaharui. Jika 5 lapisan, anggaran minima dalam 5 bulan. so, selepas 5 bulan, kesemua lapisan kulit anda telah diperbaharui, Anda akan lihat perubahan yang sangat WOW hasil kesabaran anda.

Majoriti rakyat Malaysia tidak sabar untuk melihat Hasil dari sesuatu produk yang mereka beli. Akhirnya, baru 3 bulan pakai, teros berhenti & claim bahawa produk ni x bagus, xnampak ape2 perubahan pon. walhal, kulit die baru diperbaharui sebanyak 3 lapisan sahaja, iaitu separuh jalan. sayang kan??? berhenti separuh jalan. sikit lagi akan nampak hasil yang diidamkan! 😍😍😍



Gambar di atas adalah RINGKASAN untuk anda memahami tentang JERAGAT 


Sekiranya anda membuat rawatan LASER, yes! jeragat anda hilang! tetapi...... jika anda tidak mencegah... iaitu tidak memakai perlindungan pada waktu siang ( sun block at least spf30) jeragat akan terhasil semula, RUGI bukan???? dah buat rawatan mahal2, tetapi masih ada JERAGAT. 
So kesimpulannya, mencegah & merawat daripada skincare harian lebih JIMAT & berbaloi BERBANDING rawatan laser sahaja.


Jom.. iema explain tentang Whitening pula. Tahukah anda, warna kecerahan maksima wajah kita secerah mana??? Seputih Dinding?? Seputih Kapur?? 😆😆


Hihi… meh iema citer sikit ye.. kecerahan kulit wajah kita paling maksima adalah secerah warna kulit pada bahagian dada kita. So, janganla berangan nak putih macam mat salleh…. Tengok kecerahan bahagian dada anda ye. Jika da capai kecerahan yang sama, so tu lah kecerahan maksima anda. Jelas?? 

cara memutihkan muka
**** so bole compare sendiri punya kecerahan ye, sebab setiap individu berbeza  😁

Ape berlaku jika anda pakai produk skincare dalam masa seminggu da putih melepak!
Alamak, dengar pon macam pelik kan…xkan dalam tempoh seminggu da boleh putih melepak??
Mengikut kajian, kulit mengambil masa selama 28 ari untuk memperbaharui 1 lapisan kulit secara semulajadi. Untuk pengetahuan anda, Kulit manusia mempunya 5 lapisan, so ia mengambil masa lebih kurang 5 bulan untuk nampak kulit betol2 cantik dan sihat.

So, ape yang berlaku sebenarnya ketika anda pakai produk yang bole putih melepak dalam masa seminggu??? Untuk pengetahuan anda, bahan kimia yang tinggi di dalam skincare tersebut membuatkan kulit anda mengelupas …. Pastu start la muka jadi merah2…..pedihhhhh kalo kene cahaya matahari… ha, sebab ape???? Sebab kulit anda da menipisssss… last sekali, timbul lah tompok2 gelap yg dikenali sebagai JERAGAT di muka anda tuhhh…


uihh! Scary! Sebab nak muka cerah cepat, dapat sume tuuuu termasuklah dapat pakej jeragat.. yg paling sedihnya, kos nak kembalikan kulit muka menjadi sihat tuuuuuuu….banyak tau.. bahkan lebih mahal dari harga produk yg merosakkan wajah anda tuh. 🙍🙍🙍 Sedih kan? 

review set serum melacep mary kay

***merana akibat salah produk

Pesanan iema: Jangan pakai pencuci sahaja selama setahun…. Pastu claim.. eh saya da pakai da melacep ni….. xde perubahan pape ponnn.. membazir beli…

Eh cik kak! Ni nak citer sikittt… awak pakai pencuci je kan????? Awak expect ape dengan pencuci tu???? Teros putih melepak??? Aiyakkkkk…. Awak tau x, pencuci tu punya fungsi ntok ape?????? Pencuci ntok mencuci segala kotoran/mekap pada wajah anda. So kalo awak pakai pencuci shj, so awk kene expect kulit bersih dari kotoran je laaa.. bukan teros cerah… ha.. ni la yg iema selalu kene betolkan tau.
testimoni set serum melacep mary kay
**** Full set Melacep Mary Kay

Abis tuuuu…. Kenapa wujudnya set???? Ada pencuci, ada pelembap, ada serum, ada mask, ada freshen… anda ingat sume tuh fungsi die sama ke?????? Op kozla x samaaaaaaa… dats why la u kene pakai sume kalo nak kesan yang sgt2 BERKESAN. Sebab sume tu membantu satu sama lain untuk bekerja mencerahkan kulit anda tau! Haaa… skrg da faham kenapa kene pki 1 full set?? 😁

lagi 1, iema xkan suruh anda beli 1 full set serentak tau…. Sebab tu iema akan suggest step by step ikot bajet anda... biasanya akan Bermula dengan pencuci & pelembap dulu….. kalo da serasi dua tuuuu.. barulah iema akan suggest next produk. Yang paling Best, iema pakai Pencuci ni tahan 8 bulan tau baru abissss.. jimat kan??? Happy giler! Dahla produk Berkualiti TINGGI, jimat lak tuuuu… hihi.. tapiiii.. kalau MAMPU & nak beli 1 full set, dipersilakan. 😇😇😇

So kalau anda x sesuai ape nak buat???? Ha.. pulangkan sajeeee.. Company akan ganti ngn produk lain yg lebih sesuai dengan kulit anda. Dengan syarat, dalam tempoh 90 hari dari tarikh pembelian & masih ada baki 2/3 dari asal. Kalo da nak abis, pastu cakap eh, xsesuai la pakai niii.. memang menipu nauuuu… sebab kalo x sesuai, kita bole Nampak dalam masa 2-3 ari je… kadang2 teros nmpk time lepas pakai tuuu…eh x sesuai nih…ha gitteww.. 

Ok, jom iema share sikit cara nak putihkan muka secara SELAMAT. Selain dari memutihkan, set ini juga adalah salah satu cara menghilangkan jeragat di muka. Bagi anda yang mempunyai masalah parut gelap jerawat, set Melacep ni adalah cara menghilangkan parut di muka. Best kan??? Banyak Kelebihan set ni

Jom kita tengok ada ape dalam set melacep ni???

1) Pencuci  (tahan 7-8 bulan)
- Membersihkan kotoran dengan berkesan
- Menyediakan kulit untuk penjagaan kulit seterusnya
- Membantu kulit dapat menyerap produk penjagaan kulit dengan lebih baik
- Menyerikan kulit kusam

cara menghilangkan parut di muka

2) Freshner   (tahan 3-4 bulan)
- Membersih kali kedua selepas mencuci
- Kulit menjadi lebih cerah dengan segera
- Kilauan kulit seumpama menyerlah dari dalam ke luar

cara menghilangkan jeragat di muka

3) Serum melacep terbaru adalah LUMIVIE serum (tahan 5-6 bulan)
Adakah anda pengguna serum melacep??? Haaa.. Lumivie ni adalah new Formula dari serum melacep! Lebih advance & lebih murah berbanding serum melacep. BEST kan???? 
Jom kenali FUNGSI serum Lumivie???
1) Mencerahkan
2) Menyegarkan
3) Melembapkan

produk mary kay untuk jeragat

Apa kata wanita yang telah menggunakan serum Lumivie ni??
1) Mereka mengatakan bahawa kulit lebih lembap, licin & Nampak terserlah dari dalam
2) Meninggalkan kulit dengan kilauan yang sihat/ menampakkan keserian kulit/ meningkatkan tampilan kulit yang cerah
3) Warna kulit lebih sekata
4) Meningkatkan energy kulit
5) Memperbaiki penampilan kulit yang kusam


4) Mask  (tahan 7-8 bulan)
- Meningkatkan kecergasan kulit
- Kulit menjadi lebih cerah dengan segera
- Menyekatakan tampilan kulit
- Guna 2-3 kali seminggu

cara meratakan tona kulit muka

5) Ultimate cream    (tahan 4-5 bulan)
- Memberikan kelembapan dengan segera
- Menambahbaikan kecerahan kulit dengan ketara selepas menggunakan sepanjang 4 minggu.
- Dapat diserap dengan cepat oleh kulit
- Kulit menyerlahkan kecerahan berseri
Cara meratakan tona kulit muka





produk mary kay untuk jeragat

***gamba testimony pencerahan dengan set melacep

mary kay lumivie serum review

***gamba testimony produk mary kay untuk hilangkan jeragat

So, Produk Melacep semestinya boleh membantu anda untuk mencerah & memudarkan jeragat secara Selamat!

Jika anda mencari cara hilangkan sunburn di muka ….. YES! Ni lah set Produk Mary kay Melacep yang sesuai untuk anda selesaikan masalah sunburn anda!


cara hilangkan sunburn di muka
Testimoni sunburn hilang selepas guna melacep serum


Wah!, muka nampak lebih Bersih & Cerah lepas menggunakan set Melacep ni. 😍😍. iema pon sekarang da Upgrade Skincare iema kepada Melacep Set ni.. Seriously! Best sgt2!!! Jom dapatkn kulit yang lebih Bersih & Cerah dengan Mary Kay.

Wasap je iema untuk dapatkan produk & konsultasi secara Percuma. Iema akan bantu anda!

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

1-  Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
      2 - Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
      3 - Guarantee 90 hari. Jika ada masalah, juz inform je
      4 - Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.
      5 - Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna
  
Tunggu ape lagi??? jom wasap iema, lagi cepat Bertindak, lagi cepat dapat hasil yang diidamkan! 😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
WHATSAPP: http://bit.ly/MK_Melacep
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammaramkbeauty
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain


Popular Posts

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!

Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!


Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye:
Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!

Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD ata…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY &BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?
Jawapan saya: Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. 
Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semakin si…

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
Tiada jerawat yang seriusKelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK
Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

Dah tau ma…

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review

TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream - Produk Mary kay untuk Hilangkan Eye Bag dengan Berkesan! Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? 😖😖😖 
okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan.



Jom kita tengok struktur kulit mata kita:


Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.
Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 
Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:
👀 eyebag…