Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2018

Mary Kay TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream Testimoni dan review

TimeWise Repair Volu-Firm Eye Renewal Cream - Produk Mary kay untuk Hilangkan Eye Bag dengan Berkesan! Assalamualaikum & Hai!

MATA...........MATA.....MATA..... orang cakap dari mata, turun ke hati... auuuchh! p cantik x mata tuuu??? kalo xcantik, banyak garis halus , lebam, sembam...agak2 jatuh ke hati ke?? 😖😖😖 
okeyh, arini iema nak citer sikit tentang mata yang mana ramai sangat x jaga bahagian mata tau.. kesian tengok...muka da cantik, p bahagian mata nampak sembam, gelap, lebam & yang paling ramai ada masalh garis2 halus penuaan.



Jom kita tengok struktur kulit mata kita:


Penyelidik perubatan memberitahu:

Kulit di sekitar mata mempunyai sedikit kalenjar sebum, kawasan yang kurang kolagen dan kurang elastin berbanding kulit kawasan lain di muka.
Apabila usia semakin meningkat, pad lemak di bawah dermis mulai kurang, menyebabkan kulit kelihatan lebih nipis dan berongga/cengkung/kendur di bawah mata. 
Masalah mata yang kerap dialami apabila semakin usia meningkat:
👀 eyebag…

mary kay timewise replenishing serum c testimoni dan review

Timewise Replenishing Serum C - Produk Mary Kay untuk Memutihkan Muka dan Awet Muda Assalamualaikum & hai. Bertemu kembali di entri yang baru. Arini iema akan share persoalan yang selalu iema dapat sepanjang menjadi Beauty Consultant  Mary Kay.
Soalan popular:
1) sis, ada x produk mary kay supaya awet muda dan cantik?? 2) sis, umur saya da semakin tua, agak2 ada x produk mary kay yang sesuai dengan umur saya??? 3) sis, ada x serum yang fungsi sama macam cucuk botoks? 4) sis, ada x produk mary kay untuk tambah kolagen??
Jawapan iema sebagai Beauty Consultant: 

ye, ada sis. Timewise Replenishing Serum C lah jawapannya!
haa... ni la tajuk yang akan iema jelaskan arini. Best x tajuk ni??? hihi. op koz la BEST kan... sebab lumrah sebagai seorang wanita untuk tampil kekal cantik & muda 😍😍
Sebelum iema bercerita dengan lebih lanjut, adakah anda tahu, kenapa semakin bertambah usia...semakin tua/ kendur kulit kita?? Berdasarkan gambar di atas, jika kita lihat, semakin bertambah usia, …

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan. Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! J 
***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL?????
Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurnaBerpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan x dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan aja cara ag…

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.


Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.

Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT S…