Langkau ke kandungan utama

Cara Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

arini iema nak Share pengalaman iema tentang Cara nak hilangkan jerawat.  haa... Topik BEST kan???  Jika anda ada Masalah Jerawat, bole baca entri ni sehingag abis ye!.
InshaAllah, bole membantu anda serba sedikit untuk ketahui produk untuk atasi jerawat. 

Sehingga hari ini.... GENAP 3 tahun iema Consult customer yang mempunyai Masalah Kulit seperti Jerawat, Jeragat, Kusam, dan lain2. Majority yang iema jumpa adalah masalah jerawat. x kira usia, remaja? 20 an? 30 an? 40 an? 50 an pon ada.  bukan remaja je tau ada jerawat.. semua peringkat umur iema jumpa dah,  😅

jom iema share sedikit INFO Jerawat yang anda Perlu TAHU...
Adakah anda tahu kenapa Jerawat Terjadi?
jika anda tahu SEBAB jerawat terjadi, lebih mudah untuk anda atasi jerawat anda, PERCAYALAH!



Cuba anda perhatikan Gambar di atas. Faham x? hihi. ok, iema explain sedikit ye supaya anda lebih faham ape itu Jerawat?

Cuba anda lihat Gambar pertama, anda akan nampak liang pori yang normal bersama bulu roma bukan? setiap liang pori akan ada bulu roma dan sebaceous duct gland. Gambar 1 menunjukkan liang pori yang Bersih.

Cuba anda lihat Gambar Kedua, liang pori tersumbat dengan sel kulit mati. Bila liang pori tersumbat, sebum akan dikeluarkan. Maka jerawat akan muncul. ha..... nampak x penyebab Jerawat muncul??

Sel kulit mati......apekah itu sel kulit mati??? tahukah anda, kulit wajah kita merupakan sel yang hidup? Sesuatu yang hidup semestinya akan mati bukan? maka, sel Kulit kita ni akan mati dan bole menyebabkan sel kulit mati terkumpul pada liang pori dan JIKA x dibersihkan bole menyebabkan jerawat. Sel kulit akan mati setiap 3 hari. sebab itu anda digalakkan untuk memakai Mask seminggu 2-3 kali. itulah sebab dia. sekarang da faham kenapa kene pakai mask?? sebelum ni iema malas nak pakai banyak2 step tau.. leceh kot.. pakai 1 je xbole ke??? hihi.. sekarang ni baru tau kenapa adanya STEP mask dalam skincare regimen.

Nak citer tentang mask ni citer yang panjang jugak untuk iema kupas. hihi. InshaAllah iema akan kongsi serba sedikit tentang Mask dalam entri lain yer [Review Charcoal Mask Mary Kay].  anda perasan x ada mcam2 mask wujud kat pasaran...pening kan nak pakai yang mana? hihi.. so bab mask ni sila dapatkan Konsultasi iema ye. Iema akan Guide mask mana yang perlu bergantung kepada kulit anda.






ha.... gambar ape plak kat atas tu..... hihi.. alrite, iema nak tunjuk hasil scan kulit salah seorang customer iema. majority kulit yang iema scan, akan tunjuk result sama seperti dalam gambar di atas. anda nampak tompok2 putih? ha... itula dia kotoran yang dicuci x bersih. maksudnya jika ada pakai foundation/ bedak, masih teringgal dalam liang pori walaupon dah cuci muka dengan pencuci.

haaa.. ni la dia salah 1 penyebab jerawat, iaitu cucian yang x bersih. cuba anda renungkan kembali cara cucian anda? adakah btol2 bersih?? iema cuci muka guna skinvigorate brush mary kay, so segala kotoran/habuk/ bedak memang betol2 dibersihkan dengan sempurna. sebelum ni iema cuci muka pakai jari je. xsedar yang jari ni permukaan rata, so memang x bersih la liang pori iema. tu yang jerawat suka je nak muncul. ish3. sekarang da tau, jerawat pon x hingin nak muncul dah!. sebab liang pori sentiasa bersih. TIPS 1 Cara cuci muka yang betol pon penting tau.

Bila cucian anda Betol, jerawat anda inshaallah bole dikawal. Selain cara cucian, minyak juga perlu dikawal. jika anda perhatikan, orang yang ada masalah Jerawat biasanya kulit jenis Berminyak. Kenapa???
kerana minyak yang berlebihan dan terkumpul dalam liang pori bole menyebabkan Jerawat. jika anda perhatikan produk dipasaran, ada pencuci yang khas untuk oily skin. kenapa?? sebab nak pastikan semasa mencuci, minyak yang berlebihan dibersihakn dengan sempurna. Selain dari pencuci, ada juga cara agar muka tidak berminyak.  Untuk lebih detail tentang cara menghilangkan minyak dimuka bole dapatkan konsultasi dengan iema ye. TIPS 2: Kawal minyak pada wajah

TIPS 3: Merawat. apekah itu merawat?? Kulit yang berjerawat haruslah dirawat supaya jerawat akan kecut dan hilang. tahukah anda, kulit akan diperbaharui pada waktu malam, iaitu jam 10 malam hingga 3 pagi. pada waktu ini kulit akan dirawat, sekiranya anda memakai skincare untuk tujuan rawatan, maka jerawat anda lebih cepat Kecut dan hilang.

Jika anda ikot 3 TIPS di atas, inshaallah, jerawat akan kurang dan hilang.




Produk hilangkan Jerawat di atas keberangkalian tidak sama dengan anda kerana iema akan consult ikot keadaan kulit anda. Ini kerana Kulit setiap orang BERBEZA.


Cara hilangkan jerawat dengan cepat adalah dengan apply spot solution ni untuk membantu jerawat kecut segera. Bole Digunakan 3 kali sehari.


Perubahan yang KETARA Jerawat semakin KECUT


Tindak Balas Charcoal Mask dengan Minyak Berlebihan & Kotoran pada Wajah. 


Setelah anda da selesaikan Jerawat, kesan parut gelap dan juga kesan parut lekuk bole atasi juga dengan produk Mary Kay. Ada produk khaas untuk hilangkan parut jerawat tersebut. Bole dapatkan konsultasi detail jika anda perlukan iema untuk menjaga kecantikan kulit anda.

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

1-  Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
      2 - Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
      3 - Guarantee 90 hari. Jika ada masalah berkaitan produk, juz inform je
      4 - Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.
      5 - Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna


Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
IG : nurnaimahmdkassim
FB : fb.com/ammarabeautyofficial
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant   Pencapaian Iema dalam Mary Kay (2017-2020) Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yang penuh dengan jerawa

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.     Punca dan Cara Atasi Jerawat  Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan  Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka . Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay!  J  ***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL????? Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan! Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Gambar Skinvigorate Brush Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nm