Langkau ke kandungan utama

Mary Kay Skin Analyzer

Analisis Jenis Kulit Muka Anda dengan Mary Kay Skin Analyzer


Assalamualaikum.... hai, bertemu kembali dalam entri yang paling updated iaitu berkaitan Mary Kay Skin Analyzer atau dalam bahasa melayu dipanggil sebagai Mesin Muka Mary Kay.... haa,, pernah dengar x skin analyzer tu ape?? okeyh, skin analyzer adalah satu alat untuk mengenalpsti lebih terperinci tentang kulit wajah seseorang. Jom iema explain lebih detail 😉😉

Mary Kay Skin Analyzer


untuk pengetahuan anda, Skin Analyzer ini bole zoom 50X ganda tau dari mata kasar kita. 😱😱😱so, apa yang mata kita x nampak secara kasar akan dapat dilihat pada Skin Analyzer ni. Best kan???

Apa yang BEST sangat tentang Skin Analyzer ni???

Mesin Muka Mary Kay
**** contoh masalah yang dapat dilihat dari keputusan analisis kulit

Skin Analyzer Dapat menganalisis:

1) JENIS KULIT MUKA

adakah anda YAKIN dengan jenis kulit wajah anda sekarang??? tahukah anda, skin analyzer ini adalah salah satu cara mengetahui jenis kulit muka anda dengan TEPAT??
Kenali jenis kulit muka adalah sangat penting untuk menentukan formula mana yang perlu dipakai. Antara Jenis-jenis kulit muka adalah Kulit Normal/ Kering/ Kombinasi atau Berminyak. so, kulit anda yang mana?? dah tahu??? kalau x tahu. Jom scan~~~~

jenis kulit muka kombinasi

***** contoh keputusan analisis adalah jenis kulit muka kombinasi


Setiap Formula skincare mempunyai ciri2 tertentu. Contoh Formula kulit Berminyak akan menarik Minyak dengan kuat. Jika orang tersebut tidak tahu dia adalah kulit Kering dan memakai formula kulit Berminyak, kulit dia akan Bertambah Kering sekaligus akan merosakkan kulit dia. Kesian kan?? So, nampak dah KEPENTINGAN mengetahui Jenis Kulit?



2) Mengetahui Kelembapan kulit anda

cara mengetahui jenis kulit muka

Penting ke nak tahu kelembapan kulit??? Yes! Penting... jika kulit anda kurang lembap, apa yang akan TERJADI??? Cuba anda bayangkan sawah padi yang kering kontang.....pasti merekah bukan?? Begitu juga dengan kulit anda, Jika kurang LEMBAPAN, kulit anda akan timbul GARIS-GARIS HALUS. Jika garis2 halus ini tidak di atasi, garis penuaan yang makin KETARA/ lebih dalam akan berlaku. time ni la anda kelihatan lebih TUA dari USIA anda. NAK KE??? 🙈🙈



****contoh keadaan kulit kurang lembapan yang menampakkan garis-garis halus penuaan


3) Mengetahui Umur Kulit anda

haaa... yang ni paling BEST! hihi... sepanjang iema scan kulit customer ramai rupanya yang TUA DARI USIA. 😨😨😨😨 aiyooooo... kesiannyaaaa... Kulit iema LEBIH MUDA dari usia tauuuu... sebab pakai Mary Kay lahhh...da masuk 2 tahun uollss 😍😍😍. So, marilah scan Kulit anda jika anda nak tahu STATUS kulit anda yang sebenar 😙😙😙



4) Mengetahui Keadaan Minyak pada kulit anda

okeyh, sape kat sini kulit jenis berminyak??? tahukah anda, minyak berada di kawasan tertentu sahaja. ada yang kulit berminyak 1 muka, ada yang kulit berminyak dihidung dan dahi sahaja, ada yang tidak berminyak 1 muka, Jadi, skin analyzer ini akan mengenalpasti kawasan manakah yang aktif mengeluarkan MINYAK pada wajah anda. So lebih mudah untuk anda mengawal Minyak sekaligus mengawal JERAWAT anda. Best kannnn???? 😍😍😍


**** contoh keputusan minyak sangat tinggi di bahagian t zone, manakala tinggi di bahgian u-zone



5) Mengetahui Keadaan Pori pada wajah anda

Pori KETARA adalah salah satu jenis masalah kulit muka. cuba anda cek wajah anda depan cermin... adakah anda nampak jelas pori anda??? Skin analyzer ni akan mengenalpasti bahagian mana pada wajah anda yang mempunyai Pori yang KETARA, Adakah hidung anda?? pipi anda?? dagu anda?? dahi anda??? 😲😲😲

 *** keputusan pori kelihatan halus di dahi, dan pipi, tetapi sederhana di hidung dan dagu. 



jenis masalah kulit muka


***contoh keputusan kulit yang kotor walaupon selepas mencuci muka,  liang pori tersumbat dengan kotoran dan menyebabkan Whitehead pada pori wajah



jenis kulit muka sensitif


***contoh keputusan kulit yang kotor walaupon selepas mencuci muka,  liang pori tersumbat dengan kotoran dan menyebabkan Blackhead pada pori wajah



6) Mengetahui Sensitiviti Kulit wajah anda

apekah itu sensitiviti??? ok, sensitiviti ini adalah untuk mengetahui TAHAP sensetifnya Kulit wajah anda. Tahap sensitiviti yang paling rendah adalah paling BAGUS. jika sensitiviti anda paling TINGGI maksudnya, kulit anda senang Kuar Jerawat, senang Berdarah & sangat NIPIS 😱😱😱so, cek la tahap sensitiviti kulit anda sekarang...

jenis-jenis masalah kulit muka

****gambar yang berwarna pink2 itu adalah jenis kulit muka sensitif


7) Mengetahui Tahap Keanjalan wajah anda

haaa... sape kat sini nak pipi toink2??? hihi, agak2 keputusan Keanjalan anda paling rendah? paling tinggi??? haaa.. kalau nak tau bole cek ya. keanjalan ni berkait rapat dengan Kelembapan kulit juga. Jika Kelembapan kulit wajah anda Rendah, Kulit anda Automatik akan KURANG ANJAL. Selain itu, Keanjalan juga berkait rapat dengan KOLAGEN. Jika kandungan Kolagen anda semakin rendah, sudah pasti Keanjalan wajah anda semakin RENDAH. Sebab itulah Mary Kay ada keluarkan Serum C untuk menambah KEANJALAN kulit anda. Best kan??😍😍😍 Nampak x kepentingan scan kulit?? kita bole mengetahui jenis-jenis masalah kulit muka. ðŸ˜‰ðŸ˜‰

jenis warna kulit muka
****contoh keputusan analisis kulit 1 muka kurang kenjalan, jadi kene ambil langkah untuk atasi masalah kenajalan ini.



8) Mengetahui Tona Kulit anda

tahukah anda, skin analyzer ni bole mengetahui jenis warna kulit muka anda. Dengan mata kasar anda kelihatan cerah, tetapi sebenarnya tona kulit anda di dalam adalah Gelap. uiissshh... sbb tu bila kulit baru keluar nampak KUSAM jeee... sbb mmg da kusam dari dalm kulit lagi. So.. ape lagi, xkna nak biarkan kulir kusam kan??? kalau x scan mesti xtahu kulit muka kat dalam sebenarnya kusam. 😫😫

Haaaaa...... amacammmmmm??? dah tahu KEPENTINGAN scan kulit??? ape lagiiiiii??? jom la scan kulit dengan iema jommmmmm... nak tunggu apeeee lagiiiii... Jangan fikir lama-lama, Proses penuaan berlaku hari-hari tau...kalau x cegah makin TUA la awak nanti...  Jom, iema bantu & berikan KONSULTASI TERBAIK untuk anda 😘😘😘

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
WHATSAPP : https://bit.ly/ScanKulitOnline
IG : nurnaimahmdkassim

FB : fb.com/ammarabeautyofficial
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain



Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Punca dan Cara Atasi Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka ??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT. Bermula 1hb Ogos 2019, Company Mary kay telah melancarkan SET TERBARU & LEBIH ADVANCE yang menggantikan set Melacep khas untuk atasi masalah Jeragat + Set Cerah sekata       iaitu SET LUMIVIE .    Boleh baca review Iema tentang Lumivie di link ini : Testimoni dan Review Set Lumivie Serum Mary Kay Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat     Punca dan Cara Atasi Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka  ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat!  apekah definisi kulit sihat??? Tiada jerawat yang serius Kelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar Mary Kay BOTANICAL EFFECT Set ???  Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka.  Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula Mary Kay Botanical Effect F1: KULIT KERING Mary Kay  Botanical Effect  F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI Mary Kay  Botanical Effect  F3: KULIT BERMINYAK Sebelum anda menggunakan set

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Independent Beauty Consultant   Pencapaian Iema dalam Mary Kay (2017-2020) Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY? Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;). 1)      Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita Kulit iema yang penuh dengan jerawa

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan.     Punca dan Cara Atasi Jerawat  Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan  Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka . Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay!  J  ***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰 Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL????? Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurna Berpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead   Punca dan Cara Atasi Blackhead dan Whitehead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan! Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh! Gambar Skinvigorate Brush Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD?? Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH?? Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nm