Skip to main content

PETUA AWET MUDA - Produk Awet Muda Terbaik


PETUA AWET MUDA - Produk Awet Muda Terbaik



Fakta: Proses Penuaan bermula ketika usia anda 24 tahun. 

Setelah anda berusia 24 tahun, proses penuaan akan berlaku setiap hari. Sekiranya anda tidak menjaga dari usia 24 tahun, garis-garis halus penuaan akan keluar dengan lebih cepat. Muka juga akan Nampak lebih tua dari usia sebenar anda. Ketika umur anda 30 an sudah Nampak kedutan yang banyak pada wajah. 

Sekiranya anda menjaga dari usia 24 tahun, proses penuaan boleh dikawal / dilambatkan. So, kulit anda Nampak lebih muda dari usia sebenar anda. Best kan?? 

Anda ingin kelihatan lebih MUDA dari rakan sebaya anda??? Wajah awet muda menjadi idaman setiap wanita. 

Jom baca & faham apa yang akan iema kongsikan. 


Cuba anda perhatikan gambar di atas ni. 
Bahagian kiri Nampak lebih TUA, banyak KEDUTAN, KERING, kurang ANJAL
Manakala bahagian kanan Nampak lebih MUDA, kurang KEDUTAN, Lembap & ANJAL. Anda kategori yang mana ye?? 

Arini iema akan bercerita tentang PETUA AWET MUDA dan Cantik. Berminat?? Menarik Topik kali ini??? Jom baca!

PETUA AWET MUDA

1) Jaga Rutin Penjagaan Wajah secara KONSISTEN



Adakah anda menjaga rutin penjagaan wajah anda??? Jika YA, sangat bagus, pasti muka anda lebih muda dari usia anda. Tetapi jika TIDAK JAGA, anda akan kelihatan lebih tua dari usia. 

Apekah itu rutin penjagaan wajah??

Rutin penjagaan wajah terdiri daripada 7 langkah asas iaitu:

i) Pencuci – mencuci kotoran pada wajah

ii) Toner- membersih kali kedua, mengecilkan pori

iii) Serum- merawat hingga ke dalam kulit( jeragat, parut,kedutan)

iv) Pelembap- memastikan kulit sentiasa cukup lembap

v) Mask- membuang sel kulit mati pada wajah

vi) Perlindungan- siang dari uv matahari (sunblock/day cream), 
        malam dari hilang kelembapan(night cream)

vii) Penjagaan mata – memastikan garisan halus tiada pada bawah mata/ hujung mata. 

Anda terasa banyak?? Jika anda amalkan anda akan rasa mudah sahaja. Iema amalkan 7 langkah ni xsampai 3 minit dah siap! Bukan hanya pakai pencuci sahaja, tetapi kene lengkap sume langkah asas di atas. Tidak perlu lengkapkan serentak, bole start dengan step by step. Iema akan suggest ikot keperluan kulit anda. 

Penjagaan wajah lebih penting dari mekap. Jika kulit anda sihat, anda tidak memerlukan mekap yang tebal untuk menutup segala cela seperti jeragat, kedutan dan parut jerawat. Dengan hanya sedikit mekap seperti lipstick dan bedak sahaja kulit anda tampak lebih berseri, kerana anda mengutamakan rutin penjagaan wajah yang lengkap dan konsisten. 

Untuk pengetahuan anda, Mary Kay mempunyai rangkaian penjagaan wajah yang khas untuk awet muda. 

Ada 2 peringkat penjagaan awet muda iaitu yang berumur 24 taon ke atas ( Timewise Miracle/ Timewise 3d)  dan 40 taon ke atas (Timewise Repair) . Dua formula yang berbeza mengikut peringkat umur.


Timewise miracle/ timewise 3D adalah Produk Awet Muda khas untuk 24 tahun ke atas yang hanya mempunyai masalah garis halus/ kedutan yang sangat sedikit. 
   


Manakala, timewise repair Produk Awet Muda Terbaik khas untuk 40 tahun ke atas yang focus pada masalah kedutan yang serius & masalah keanjalan. 


Best kan ada skincare yang diformulasikan ikot umur dan masalah yang kita nak focus atasi. Untuk maklumat lanjut, bole wasap iema untuk konsultasi yang lebih detail berkaitan rutin penjagaan wajah anda. 

2) Senaman



Tahukah anda, senamna sangat bagus untuk kesihatan kita?? Bukan sahaja untuk kesihatan, tetapi untuk awet muda juga. Bagaimana senaman bole jadikan kita awet muda? Senaman akan menyebabkan salur darah kita berjalan dengan lebih lancar sehinggalah ke permukaan wajah kita. 

Jika anda perhatikan wajah selepas bersenam, muka mereka Nampak lebih merah bukan?? Ini kerana salur darah berjalan lancar, so segala nutrient akan sampai ke permukaan kulit anda sekaligus menjadikan anda awet muda.  Jika peredaran darah anda tidak lancar, segala nutrient tidak akan sampai hingga ke permukaan kulit wajah anda, maka muka akan kelihatan kusam sahaja. 

3) Sentiasa positif & Ceria


Dalam kehidupan sekarang ini, bermacam-macam masalah/ tekanan yang kita akan hadapi, sama ada, di rumah, tempat kerja/ keluarga. Nasihat saya adalah dengan menukar segala tekanan / perkara negative  menjadi sentiasa positif.

Jika anda biarkan diri anda dengan tekanan/ negative, anda akan kelihatan sangat suram/ kusam. Tetapi jika anda menukarkan perkara negative kepada positive, hidup anda akan lebih ceria & tenteram. Percayalah, cuba anda amalkan Petua Awet Muda ni! 

Pssttt… kenapa kene Consult dengan iema??

1-  Konsultasi TIP TOP akan iema berikan! 👍👍😘😘
      2 - Iema akan suggest ikot jenis kulit & keperluan kulit anda. Sebab x semua kulit SESUAI.
      3 - Guarantee 90 hari. Jika ada masalah berkaitan produk, juz inform je
      4 - Iema akan bantu sehingga kulit anda betol2 sihat & atasi segala masalah yang anda ingin atasi.
      5 - Anda akan mendapat tips2 kecantikan & info detail tentang Penjagaan Wajah yang sempurna
  
Tunggu ape lagi??? jom wasap iema, lagi cepat Bertindak, lagi cepat dapat hasil yang diidamkan! 😍

Iema | 01113363714
Mary Kay Sales Director
WHATSAPP:https://wa.me/601113363714
IG : nurnaimahmdkassim
FB : FB : fb.com/ammarabeautyofficial
Klik Sini - Testimoni Mary Kay yang lain
Klik Sini - Produk Mary Kay yang lain

produk awet muda

Comments

Popular Posts

Testimoni dan Review Set Serum Melacep Mary Kay

Set Serum Melacep Mary Kay - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Jeragat Anda mencari Produk Melacep??? Tahukah anda, Melacep adalah penyelesaian kepada masalah Jeragat & cara memutihkan muka??? Dun worry, Melacep adalah skincare khas yang focus untuk mencerah, memutihkan muka & memudarkan jeragat secara SELAMAT.


Gambar diatas menunjukkan Bagaimana JERAGAT terjadi. Tahukah anda, Jeragat muncul dari akar kulit?? Yes, dari akar ke permukaan atas kulit sehingga kita lihat ia sebagi tompok coklat kecil. Tetapi jika dibiarkan tompok kecil ini tanpa dirawat, ia akan bersambung sesama tompok kecil yang lain dan menghasilkan 1 tompok coklat yang besar. Sekiranya tompok besar jeragat terhasil, makin sukar untuk jeragat tersebut dipudarkan.

Cuba anda perhatikan testimoni di atas, selepas 8 bulan kulit puan di atas nampak perubahan jeragat yang semakin pudar. 8 bulan, bukan 8 hari atau 8 minggu. 😊😊 jika anda perhatikan, selepas 8 bulan, kulit puan di atas kelihatan lebih CERAH + JERAGAT S…

Mary Kay Botanical Effects Testimoni dan Review

Mary Kay Botanical Effects - Produk untuk Hilangkan Parut dan Jerawat Assalamualaikum & Morning! Bertemu kembali ye! Hihi… alright, arini iema nak share berkaitan bagaimana cara hilangkan jerawat di muka ??? Haaaa….Ape Produk Mary Kay untuk hilangkan jerawat???  Anda ada masalah ini??? jom, iema bantu anda dapatkan kulit yang sihat! apekah definisi kulit sihat???
Tiada jerawat yang seriusKelembapan wajah yang SEIMBANG, tidak terlalu KERING/ BERMINYAK Okey, jom iema cerita sikit Skincare ape dalam Mary kay yang direka khas untuk atasi jerawat??? Anda pernah dengar BOTANICAL EFFECT??? Ha… ni la diaaa.. khas untuk dapatkan kulit yang sihat dan salah satu cara menghilangkan jerawat di muka. 

Botanical effect terbahagi kepada 3 jenis/ formula

F1: KULIT KERING
F2: KULIT NORMAL/KOMBINASI
F3: KULIT BERMINYAK

Sebelum anda menggunakan set ni, anda kene tahu jenis kulit anda terlebih dahulu. Jika anda x pasti jenis kulit anda, bole dapatkan konsultasi ngn iema, iema akan bantu anda J

Dah tau ma…

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Independent Beauty Consultant

Kebaikan Menjadi Ahli Mary Kay - Pengalaman Bergelar Indipendent Beauty Consultant Ramai yang bertanya kepada saya KENAPA SAYA JOIN MARY KAY & BAGAIMANA INGIN MENJADI AHLI MARY KAY?

Jawapan saya : Di Marykay kami digelar PERUNDING KECANTIKAN BEBAS dimana kami bukan ahli/agen/dropship menjual barang semata mata. Iema akan bercerita dengan lebih terperinci selepas ini.

Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang BEST sangat Mary Kay ni sepanjang SETAHUN 7 bulan iema berMary Kay.. ;).
1)Dapat kulit yang sihat & cantik & glowing!!! Waaaaaaa… inilah yang menjadi idaman setiap wanita



Kulit iema yang penuh dengan jerawat pasir di dahi ketika 5 bulan pertama pakai Mary Kay. Selepas bulan ke enam, kulit semak…

MARY KAY Skinvigorate Cleansing Brush REVIEW dan TESTIMONI

Skinvigorate Cleansing Brush - Produk Mary Kay untuk hilangkan Blackhead Assalamualaikum & Morning! Ha….dok fikir morning lagi ke tuuuu??? Hihi…dalam mary kay ni, xkira masa, sentiasa morning tau…. Nak tau sebab ape???? Sebab bila pagi2 kan kita lebih bersemangat & energetic gittewww.. so kalo da lewat petang tuuuu.. tetiba kita ckp Morning!! Aura & semangat tu mcm pagi lagiiii tauuu walaupun da kepenatan! Haha. MAGIC sgt kan!
Alrite, arini iema nak share berkaitan beauty tools mary kay yg paling BEST TERAMAT!!!! Nak tau x ape????.... haaaa.. op koz la mary kay Skinvigorate Cleansing Brush! Jom tengok gamba die dulu… ha….nila gamba Skinvigorate Brush yg BEST tuh!
Asyik cakap BESTTTTT jeeee… ape yg BESTNYEEEE??? Hihi.. meh sini iema share ye: Anda ada masalah WHITEHEAD/ BLACKHEAD??Anda rasa konfiden cuci guna jari 100% BERSIH??Anda perasan x, da cuci muka hari2, p muka nmpk KUSAM??? Okey, jom iema rungkaikan satu2 yer!
Untuk MASALAH PERTAMA: CARA NAK HILANGKAN WHITEHEAD ata…

Mary Kay Clear Proof Review dan Testimoni

Mary Kay Clear Proof - Produk Mary Kay untuk hilangkan Jerawat dengan Berkesan. Assalamualaikum…. Arini iema nak share berkaitan Produk Mary kay untuk hilangkan jerawat di muka. Siapa ada masalah JERAWAT dan nak tahu cara hilangkan jerawat di muka??? Haaaa… iema akn bantu selesaikan masalah anda!. Sebab, iema pon sebelum ni ada masalah jerawat tau.. huuuu.. puas nak ilangkan…. Kene SABAR yang TINGGI.  Alhamdulillah kulit muka makin BEBAS JERAWAT dengan produk Mary Kay! Yeay! J 
***gamba dahi iema berjerawat dulu 😰😰
Jom iema ceritakan cara menghilangkan JERAWAT di muka. Psssstttt.. JERAWAT xbole hilang tau! Tapi bole dikawal~~~~.. so cmne nak KAWAL?????
Pertama sekali, anda kene tahu ape PUNCA JERAWAT??? Haaa… tau x???? cmne JERAWAT TERJADI??? Berpunca daripada sisa2 kotoran/mekap yg tertinggal dalam liang pori yg x dibersihkn dengan sempurnaBerpunca daripada minyak yg berlebihan yang terperngkap dlm liang pori dan x dibersihkan dengan sempurna. Dalam entri ini, iema akan aja cara ag…