Skip to main content

Posts

PETUA AWET MUDA - Produk Awet Muda Terbaik

PETUA AWET MUDA - Produk Awet Muda Terbaik

Fakta: Proses Penuaan bermula ketika usia anda 24 tahun. 
Setelah anda berusia 24 tahun, proses penuaan akan berlaku setiap hari. Sekiranya anda tidak menjaga dari usia 24 tahun, garis-garis halus penuaan akan keluar dengan lebih cepat. Muka juga akan Nampak lebih tua dari usia sebenar anda. Ketika umur anda 30 an sudah Nampak kedutan yang banyak pada wajah. 
Sekiranya anda menjaga dari usia 24 tahun, proses penuaan boleh dikawal / dilambatkan. So, kulit anda Nampak lebih muda dari usia sebenar anda. Best kan?? 
Anda ingin kelihatan lebih MUDA dari rakan sebaya anda??? Wajah awet muda menjadi idaman setiap wanita. 

Jom baca & faham apa yang akan iema kongsikan. 

Cuba anda perhatikan gambar di atas ni.  Bahagian kiri Nampak lebih TUA, banyak KEDUTAN, KERING, kurang ANJAL.  Manakala bahagian kanan Nampak lebih MUDA, kurang KEDUTAN, Lembap & ANJAL. Anda kategori yang mana ye?? 
Arini iema akan bercerita tentang PETUA AWET MUDA dan Cantik.…

Bintik Hitam di Wajah - Cara Hilangkan Bintik Hitam

Bintik Hitam di Muka - cara hilangkan bintik hitam di muka dengan cepat
Anda ada masalah Bintik Hitam di wajah??? Cuba anda perhatikan depan cermin, adakah bintik hitam anda kecil atau besar??



Berdasarkan gambar di atas, anda boleh melihat bintik hitam yang kecil di sekeliling bintik hitam yang besar. Sekiranya bintik hitam kecil ini bercantum sesama mereka, bintik kecil ni akan kelihatan lebih besar dan lebih sukar untuk dipudarkan. Anda ada masalah ini?? Jom iema share sedikit info tentang bintik hitam di muka ini.

Tahukah anda, kulit anda sentiasa terdedah pada sinar UV?? sama ada dari Matahari, telefon, laptop, PC dan  televisyen.


Sinar Uv dari Matahari

Sinar UV dari Gajet seperti, telefon, PC, Laptop/ Ipad
Adakah anda terdedah pada Sinar UV?? Ya! semua orang terdedah pada Sinar UV sama ada dari Matahari mahu pon gajet. Apa yang berlaku sekiranya kulit anda terdedah pada sinar UV ni??


Gambar di atas menunjukkan seorang Pemandu yang sebelah pipi kirinya terdedah secara direct pada…

Mary Kay Timewise Repair Testimoni dan Review

Timewise Repair - Produk Mary Kay untuk Awet Muda dan Anti Aging Assalamualaikum..... adakah anda berusia 40 tahun ke atas??? jika, Ya.... ini adalah Review Terbaik untuk anda! Kerana??? arini iema akan review produk mary kay anti aging 😘😘. 
Kebiasaannya, pada usia 40 an ke atas, kilang minyak dah x aktif... so maksudnya??? kulit da kurang minyak dan lembapan. Pada ketika ini, kulit lebih kepada kering. Bila kulit kering ada 2 masalah yang akan anda hadapi iaitu:

1) garis-garis halus penuaan
2) jeragat

Adakah anda mempunyai DUA masalah di atas ini??? Jika ada, bole dapatkan konsultasi KHAS dari iema. Sebelum itu. iema akan terangkan lebih lanjut tentang Masalah yang PERTAMA iaitu Garis-garis halus penuaan. Dalam entri kali ini, iema akan terangkan cara agar awet muda dan cantik & cara agar muka tidak kering. Best kan tajuk ni?? 😍😍 Masalah kedua and bole kunjungi entri iema yang lain, kerana iema ada jelaskan dengan lebih detail tentang masalah kedua tersebut. 
Apekah produk ya…

Mary Kay TimeWise Microdermabrasion Set Testimoni dan Review

TimeWise Microdermabrasion Set - Produk Mary Kay untuk Hilangkan Parut Jerawat
Assalamualaikum...... arini iema nak share berkaitan cara menghilangkan parut jerawat di muka.  Jika anda mengalami masalah jerawat sebelum ini, anda semestinya mencari penyelesaian untuk atasi parut jerawat tersebut especially parut lekuk jerawat. Parut jerawat terbahagi kepada 2, iaitu: parut lekuk & parut gelap. arini iema akan share berkaitan cara hilangkan parut lekuk jerawat.

yes!... mary kay ada set untuk menghilangkan parut lekuk jerawat iaitu set Microdermabrasion.



ini adalah mary kay Microdermabrasion Set!  Set ini mengandungi Microdermabrasion Refine ( Scrub) + Serum Pore Minimizer

Texture Microdermabrasion refine

Cara pakai set Microdermabrasion :
Apply microdermabrasion refine seminggu 2 kali sahaja selepas mencuci muka.
Basahkan muka terlebih dahulu, ambil sebesar saiz syiling 20 sen, scrub 1 muka seperlahan yang mungkin. jangan gosok macam gosok bontot kuali tauu.... 😂😂😂 jika anda meras…

Mary Kay Clear Proof Deep Cleansing Charcoal Mask Testimoni dan Review

Clear Proof Deep Cleansing Charcoal Mask - Produk Mary Kay untuk Mencegah Jerawat dan Menghilangkan Minyak di Muka
Assalamualaikum.... arini iema nak share TIPS cara membersihkan muka, cara menghilangkan minyak di muka,  cara menjaga muka dari jerawat dan  cara mencegah jerawat di muka. 
Excited nak tau?????? hihi.. ni lah RAHSIA iema untuk elakkan jerawat muncul di muka... iaitu Clear Proof Deep Cleansing Charcoal Mask!



Diatas ini adalah KEBAIKAN-KEBAIKAN CHARCAOL MASK. Salah satu kebaikan nya adalah menarik keluar lebihan minyak hingga ke dasar.
Tahukah anda, JERAWAT terhasil daripada lebihan minyak yang tersumbat di dalam liang pori pada wajah. Jadi, Charcoal Mask ni adalah cara mencegah jerawat di muka dengan cara memastikan minyak berlebihan tiada di liang pori.
Jika penyebab jerawat tiada, maka tiadalah jerawat terhasil. Best kan????? 😍😍😍😍 jika anda mengalami masalah minyak muka yang terlampau banyak, anda akan rasa betapa BESTnye Charcoal Mask..... sebab anda akan merasai …

Cara Mekap Terkini dari Mary Kay 2018

Make Up Event with Luis Casco - Renowned Global Make up Artist - Mary Kay Event 2018
Assalamualaikum.... hai..bertemu kembali.. arini iema nak share tentang iema mendapat jemputan dari Global Make Up Artist dari Los Angeles tau...iaitu, Luis Casco! ha... sape kenal??? hihi.. meh iema tunjuk gamba beliau!



Pada selasa lepas, 15 Ogos 2018, iema mendapat jemputan untuk menghadiri Beauty Tutorial Session bersama beliau di Hotel Saujana Kuala Lumpur, Shah Alam. 
Yang paling Surprise... iema adalah TOP 50 achievers! ohemgiiii... xsangka tauuu... sebab hampir 200 orang dijemput dari Malaysia & Singapore! Kalau anda nak tahu, di Malaysia sahaja ada hampir 70,000 Beauty Consultant Mary Kay tau!  Sebab tu iema xsangka iema adalah TOP 50! 😱😱😱



 Disebabkan oleh iema adalah TOP 50..so, iema dapat Poscard Special dari Luis Casco! wahhh.. happynye!! 😍😍😍😍





Beauty Tutorial session ni berlangsung selama 3 jam. Sangat PADAT dengan segala TEKNIK & SKILL mekap terkini. Iema rasa BERTUAH sangat…