Kenapa saya nak jadi ahli mary kay? My Real Story



Me and My Daughter :)
Assalamualaikum & Hai…. Hmm.. Mary Kay???   pernah dengar nama ni?? Ape yg best dengan Mary Kay ni?? Betol keee ada orang cakap pakai produk mary kay ni MAHAL??? P ramai gak yang cakap produk Mary Kay ni sgt BEST. Ada juga yang ramai buat INCOME dengan Mary Kay.. bole ke?? Ok, xyah pening2…iema akan rungkai satu persatu. Jom iema share ape yang iema da dapat dari Mary Kay ni sepanjang SETAHUN iema berMary Kay.. ;).

Ok, sebenanrnye kan iema xpernah tau pon produk Mary Kay ni tauuu.. seriusss hokey.. sepanjang hidup selama 27 taon sehinggalah bulan Disember 2016, iema tengah scroll2 fb, then tetiba nmpk post pasal Skinvigorate Brush Mary Kay. Sejak terpandang Brush tu, hati tros terpikat! Mcm jatuh cinta pandang pertama gittew!! Tapiiiiii….. iema pendamkan jeeeeee… ye lah nmpk cam MAHAL je kannn.. dah la suri rumah, lepas kawen, tros benti keje n duduk rumah. So nk berbelanje tu mmg fikir beribu2 kali…. Hihi.. lagi lah dah ada anak sorang kannnn.. mcm2 kene fikir…


Ha…. Berbalik pada pendamkan perasaan tadi, kali ni x bole pendam dah… sebab brush ni MUNCUL lagiiiiiii kt FB… huwargghhh.. xbole jadik!!! G la PM junior tuuuu.. sbb yg post pasal Brush tu junior persatuan iema dulu.. lama dah x contact.. tros g contact dieee…. Saje tny die, adikkkk.. akk berkenan la Brush tu.. bole x nak TRY dulu….. ha, kalo nak tau, dalam Mary Kay ni… anda bole MENCUBA dulu sebelom bli tauuuu.. BEST kan! Hihi… so lps da try sume, tros rasa, ish!, ak kene BELI nih… so proceed la beli dgn si junior ni… lps da dpt barang, tros pakai… Ya ALLAH,……… Bestnyeeeeeeeeee…. Lembuuuuutttttt… lps tu muka mmg btol2 rasa bersih sgt2!. Ye lahhhh.. cuba bygkan, selama 27 taon cuci muka guna jari jeeeeee… dah la jari tu leperrrrr.. mne bole menjangkau segala KOTORAN dalam liang pori tuuuu… liang pori kan bulat…bukan leperrrr..kikiii.. so selama 27 taon tu cuci muka xbersih! Haha.. ptotla muka x semenggah! Wakaka..( ketawakan diri sendiri). :P

Kehidupan pon kembali normal & happy sbb dapat pakai Brush tu.. muka pon makin bersih n cerah sikiiit tau.. sbb apeee??? ye lah 85% lbey bersih cuci guna jari kowt!.. bila da rasa best tu… bole pulak Skincare Mary Kay muncul kat FB… FB lagi..haha biasalahhh..xde kojeeee.. berFB je lah ari2 kat uma.. kalo kerja pon hang pi bkk FB gak kannnnn…. Kiki.. xbole dipsahkan… ha, berbalek pada nmpk skincare tu..kiki..  tibe2 terdetik dlm ati… aritu ak da beli brush tu BEST!. Nak Try la skincare dieee.. best ke x ek…… so g la tny kwn yg post sal Skincare Mary Kay tu… btw, ni org lain plak.. kiki.. sbb ramai kan skrg post kat fb sal MK.. so kita tny pada yg post la kan…baru Fair. sbb EFFORT die yg post kan.. time tu x tau lagi konsep setiap sorang perlu ada 1 Beauty Consultant shj.. hihi. So, kwn ni ponn mintak la gamba iema, n Consult dari gamba je.. ye lah jao kan..die kat Pahang, iema kat cheras. So by messenger fb jee consult. Lps da consult, sume, die pon inform la harga sekian2… amboi.. bole tahan gak harga.. iema pon beli jeee… ye lah, org perempuan ni kalo die nak tuuuuu..xbole nk tangguh2 dah. Kene bli gak..hihi.


Haaa… iema pon pki la Skincare MK tu… pastu baru terpikir, Why not ak join member???? Bole dapat MURAH!..hihi.. kita selagi bole dapat murah, nak murah kannnnn… biasalaaaahhhh.. lumrah! Hihi. So iema g approach junior yg mula2 beli Brush Skinvigorate tuh.. tny die ape kelebihan join member?? Bole ke dapat murah??? Ha, die pon explain la…. Bole dpt 30-40% less kowt!!! Homaiiiiii.. bnyknyeeee jimat!!! Nape dari dulu ak x join member???? Grrrrrrrrrr……. Geram la gak .. sobs!. Haha. Sehinggalah tanggal 12 Dec, 2016, iema join Mary Kay!!! Yeay!!!!.... join dengan niat nak beli MURAH tauuuu.. hihi..sbb da jatuh cinta TERAMAT ngn produk MK nih… xleh nk buat ape dahhh..

Keterujaan iema join MK ni makin membara bila dpt tau mcm2 PROMO ntok New Member… ya Allah! Bestnyeeeeeeee….. rasa nak guling2 sebab ad promo smpi 50% less. Dah la promo skincare & mekap. Sejak dari itu iema grab promo tu pakai duit simpanan yg ada time keje dlu. Sbb Promo tu valid  1-2 bulan pertama jeee.. so rugiiii sgt kalo x grab promo tu kan.. harga member pon bole dpt max 40% je kot… so mmg wajib grab larhh! Sejak grab promo tuuuuu… sume skincare & mekap iema tukar dari brand A, B, C, D ke Mary Kay sahajaaaa…. Dulu ntah papeeee..sume jenis brand ada. Haha.. bedak pakai brand A, lipstick pakai brand B, mascara pakai brand C.. dll pon gitu laaahhh.. lps jmp MK nihhh.. xde campur2 brand lain dah… sume MK jeeee,, start dari pencuci, pelembap, mask, toner, day cream, bedak, lipstick.. ha sebuuuttt jeee ape.. sume MK hokeyyyy.. nmpk x KESETIANku ituuuuuu…. Kiki. Dah jatuh cinta tergolek2 dgn produk MK nihhh, nk buat cmne kannnn…. Lagi lah bila join member, dapat MURAH! So jimattt duit ioollss yg x bekerja nihhh.. hihi.

Sebut sal xkeje nihhhh.. tau x, dgn MK bole dapat INCOME??? Ha… ni nak cter nihhhh… time iema join tuuu.. iema x tau sgt pon sal buat INCOME nih… pastu, yg BESTnyeee, tiap bulan ada HADIAH BEST tau! P ada syarat2 die.. dsbbkn iema x keje, iema nk la GRAB hadiah2 yg ditawarkan… sbb dgn hadiah tu lah iema dapat pakai produk MK secara FREE tau! Best sgt2!!!. Ha, tapi sbb nak dptkn HADIAH tuuu.. iema kene start sharing berkaitan produk MK ngn org lain.  Time mula2 tu xtau pape.. sampai la g kelas ESRS(Essential Step To Reach Success). Ha sudah kelas ape plak tuuuu.. kiki. Tu la kelas yg mula2 MK bagi ntok kenalkan ape itu MARY KAY….iema join kelas ni bulan yg sama time join member… p kene bayar RM50 lah… tapiiiiii… sgt2 berbaloi tauuuuu.. SEBAB dlm kelas tu lah terbukak mata iema yg MK ni bole buat INCOME!. Oh, tidak! MK da bagi peluang sebenarnyeee..so??? iema gunakan PELUANG tuuuu… nk try btol ke bole buat INCOME dgn MK??? Bukan setakat dpt tahu bole jana INCOME, p mcm2 lagi ILMU yg sangat berguna tau. Yg lagi Bestnyeeee.. balek dari kelas tu dpt Voucherrrrr…. RM200 kowt….. ape lagiii.. iema bli PROMO dgn vocher laaa… ha nmpk x JIMAT kat situuuu  Best ke Best sgt???
Kelas ESRS (Essential Step To Reach Success) saya no 8 dari kanan berdiri :)


Haaa… best x dengar kisah iema berkenalan dgn MK?? Hihi.. kalo uolls BERMINAT, meh PM iema, iema explain lbey detail…

Wasap.my/601113363714
https://goo.gl/z59u36


 
 
 
 
 
 
Love,
Iema (Ind. Sale Director Mary Kay)
Nametag saya sebagai Sales Director Mary Kay
Bercuti bersama Mary Kay di China :)


Comments

Popular Posts